Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
harao Zagrebom

Pljačkašu banke i boksačkom prvaku određen jednomjesečni pritvor

Pljačkaš
Foto: PUZ
1/3
06.12.2018.
u 12:23

Osumnjičeni Martinjak otprije je poznat policiji po više nedjela imovinskog karaktera, ali i nedjelima s elementima nasilja, a iako je kao svjetski prvak u boksanju bez rukavica poznat u određenim krugovima borilačkih sportova, prilikom uhićenja nije pružao nikakav otpor

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda danas je odredio jednomjesečni istražni zatvor Marku Martinjaku, osumnjičenom da se u pet razbojništava domogao 120 tisuća kuna.

Martinjak je uhićen u Novom Zagrebu u blizini poslovnice banke koju je planirao opljačkati, a nakon što je policiji prijavljeno da se tamo već par dana mota sumnjiva osoba.

Slijedom tih informacija isplanirana je "opservacija terena" te su policajci kod sumnjivca prilikom legitimiranja i pregleda pronašli pištolj koji je otuđio od zaštitara u ranijem razbojništvu u poslovnici RBA banke u City Centru One.

To znači da mu je pištolj koji je ukrao u prethodnom razbojništvu trebalo poslužiti kao sredstvo izvršenja u idućem razbojništvu, ali je u tome spriječen, rekao je u srijedu na konferenciji za novinare voditelj službe općeg kriminaliteta zagrebačke policije Zvonimir Petrović

Osumnjičeni Martinjak otprije je poznat policiji po više nedjela imovinskog karaktera, ali i nedjelima s elementima nasilja, a iako je kao svjetski prvak u boksanju bez rukavica poznat u određenim krugovima borilačkih sportova, prilikom uhićenja nije pružao nikakav otpor.

Na ispitivanju je priznao nedjela koja je izvršavao uz prijetnju lažne bombe i plinskog pištolja. 

U protekla dva i pol mjeseca na meti su mu, uz banku bile dvije poslovnice pošte u sklopu trgovačkog centra, po jedna ljekarna i trgovina te mjenjačnica od čije pljačke je odustao.  

U objekte je upadao maskiran crnim povezom ili medicinskom maskom, ali i bez maske, a opljačkani novac, kažu u zagrebačkoj policiji, potrošio je na vraćanje dugova, svakodnevni život i drogu.

Pogledajte video: Ovo su neki od najgore parkiranih auta na hrvatskim cestama

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije