Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski dan plesa

Plesom i pjesmom umirovljenici zagrebačkih domova obilježili Svjetski dan plesa

Zagreb: Korisnici Doma za starije i nemoćne glazbom i plesom obilježili Svjetski dan plesa
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
Autori: Hina, Hana Ivković
29.04.2020.
u 14:06

Točno u podne korisnici domova su na svojim balkonima, terasama i uz prozore zaplesali "Zagrebačkim ulicama" uz stručno vodstvo.

Neki su se "zbigecali", a neki su izašli u pidžamama. Nije bilo bitno, dokle god su dio "outfita" bili dobra volja i želja za plesom. A plesalo se na svim balkonima, terasama i prozorima, uz zvukove harmonike i pjesme "Zagrebačkim ulicama" u kojoj su sudjelovali štićenici svih 11 domova za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba i tako točno u podne obilježili 13. Svjetski dan plesa i Europski dan solidarnosti među generacijama.

Zagreb: Korisnici Doma za starije i nemoćne glazbom i plesom obilježili Svjetski dan plesa
1/12

 

- Život koji nam je nametnula epidemija koronavirusa zahtijeva od svih nas prilagodbe i traženje novih načina provođenja aktivnosti koje smatramo važnim. I u ovim posebnim uvjetima života, kada smo obasuti brojnim mjerama i uputama kojih se valja pridržavati, ples je pronašao put do svojih plesača - poručili su iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Gradski ured, u suradnji sa Zakladom Zajednički put i domovima u nadležnosti Grada Zagreba, tradicionalno od 2008. organizira plesnu smotru i natjecanje u plesu najstarijih sugrađana još od 2008. 

Ta je manifestacija neizostavan događaj u kalendarima korisnika domova za starije osobe i zagrebačkih Gerontoloških centara koji potvrđuje kako životna dob nije prepreka za plesni pokret.

Iz Gradskog ureda izvijestili su da je u 12 godina bilo više od 2.500 izvođača što, kako su i istaknuli, dovoljno govori o važnosti plesa kao društvene i tjelesne aktivnosti najmudrije generacije. Istog dana obilježava se i Europski dan solidarnosti među generacijama te ova manifestacija čini idealan spoj solidarnosti i suradnje raznih dobnih skupina, stoji u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije