Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Građani podijeljeni

'Plavi vulkan' u Blatu: 'Zašto ne bi bio u Zagrebu?'; 'Ima važnijih stvari od nogometa'

Blato
08.08.2018.
u 06:50

Projekt vrijedan 120 milijuna eura, od kojeg 70% plaća Grad, trebao bi se izgraditi u naselju Blato, u blizini zagrebačke Arene

Milan Bandić najavio je kako je nacionalni stadion s Kajzerice premjestio pored nikad dovršene Sveučilišne bolnice u Blatu.

Plavi vulkan arhitekta Hrvoja Njirića, smišljen je još 2008. godine kada je Njirić dobio i nagradu, a do prije tri tjedna i Bandić i Njirić tvrdili su kako je moguće graditi ga jedino pored Velesajma.

Ipak, projekt vrijedan 120 milijuna eura, od kojeg 70% plaća Grad, trebao bi se izgraditi u naselju Blato, u blizini zagrebačke Arene kako navijači ne bi ulazili u sam grad, što je Bandić istaknuo kao jednu od prednsoti. 

Stadion bi se gradio odmah pored buduće dječje bolnice, odnosno nedovršene Sveučilišne bolnice i na mjestu gdje je planirana gradnja Termi Zagreb

Ipak, oba obećanja nisu ispunjena pa tako livada u Blatu stoji kao neugodan prizor na samom ulasku u grad. 

Odlučili smo povodom toga otići do samog mjesta budućeg stadiona, a pritom i ispitati građane Zagreba što misle o novom stadionu.

- Neka stadion bude u Zagrebu, i tako svi dolaze u Zagreb - rekao je jedan od građana, a našlo se i onih koji se protive gradnji stadiona.

>> Pogledajte što građani kažu o nacionalnom stadionu koji bi se trebao izgraditi u Blatu

- Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu, ali nije glavna stvar. Važnije su nam školstvo, zdravstvo, mladi...- zaključila je jedna mlada djevojka. 

>> Pogledajte 10 hitova Vatrenih 

 

 



 

Komentara 91

JM
jm98
08:02 08.08.2018.

Biti drugi na svijetu a ne imati nacionalni stadion je neprimjereno.Protivnici stadiona isti oni koji se protive sve pa i gradnji rotora,obnavljanju cesta itd.Njih novinari nađu.Stadion mora biti u Zagrebu.

Avatar heyhay
heyhay
06:59 08.08.2018.

Pametan nikad nebi želio stadion u svome kvartu ,poslije izgubljene utakmice domaćin ili gost ti razbiju pola kvarta.

PR
prajdali100
07:53 08.08.2018.

Treba nam taj hebeni stadion ! I ne za 35000 gledatelja već za 60000 tisuća.Ako su Makedonci mogli evo i Srbi kreću pa valjda možemo i MI i to bolje od njh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije