Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREUREĐENJE

Plan za Svetice rolerski je centar, atletski stadion, igrališta, saune

Svetice
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/8
12.04.2019.
u 07:16

Bit će ondje Hyde park, najavio je 2017. gradonačelnik Milan Bandić, dok nam u Gradskoj upravi sad kažu da imaju projektni zadatak za ŠRC, ali ne mogu precizirati kad bi radovi mogli početi

Ovdje je, imamo ga! Neće, doduše, biti realiziran prije tamo negdje 2025., ali plan za Svetice, otkrili su nam u Gradu, postoji.

Rokovi ovise o dozvolama

I nije loš, moramo priznati, naravno, pod uvjetom da se sve zamišljeno na kraju i uspije realizirati jer, ne predomisle li se u Gradskoj upravi, podno Dinamova stadiona trebao bi niknuti prvi metropolski rolerski centar, atletski stadion, trebala bi se postaviti stijena za penjanje, igralište za boćanje i vježbalište na otvorenom, ali, kako bi rekli u TV prodajama, ni to nije sve.

– Prema projektnom zadatku zadržavaju se dva postojeća nogometna igrališta, a od vanjskih terena planiraju se još i košarkaška. U planu su i zatvoreni prateći prostori u koje su uključene svlačionice, sanitarije, teretana, sauna, klupski prostori i spremišta – nabraja pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Dinko Bilić kako će arhitekti morati isplanirati područje ŠRC-a Svetice kad se za idejni projekt raspiše natječaj po zadanim kriterijima.

A taj bi natječaj mogao biti raspisan ove, a možda čak i sljedeće godine. Jer, kako objašnjava Bilić, 2019. je rezervirana za prikupljanje papira.

– Prema programu kapitalnih ulaganja u objekte za društvene djelatnosti u 2019. godini, Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet u postupku je prikupljanja cjelokupne dokumentacije za pokretanje javnog natječaja za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja ŠRC Svetice – objašnjava Bilić pa dodaje da će se po završetku javnog natječaja pristupiti “pregovaračkom postupku s izrađivačem prvonagrađenog rada”, a nakon što se s njim sklopi ugovor o izradi projektne dokumentacije, ide izrada glavnog projekta. E, onda se tek mora, kaže Bilić, “ishoditi potvrda na glavni projekt te građevinska dozvola”.

Bit će uglavnom što je i bilo

– Tek nakon pravomoćnosti građevinske dozvole može se pristupiti raspisu javne nabave za izvođenje radova te potom i gradnji – objašnjava nam pročelnik Bilić, koji o rokovima nije govorio.

Točnije, istaknuo je da će oni ovisiti o brzini cjelokupne procedure koja prethodi samom početku radova na uređenju Svetica. Uzme li se u obzir i dugotrajnost postupka javnih nabava, pogotovo bude li žalbi, moglo bi se vrlo lako dogoditi da na Sveticama neće niknuti ama baš ništa prije otprilike 2025. godine.

Podsjetimo, tada će proći već više od deset godina otkako je 2014. Grad potpisao ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS) o gradnji nogometnog kampa upravo na toj lokaciji. Trebao je to biti “zagrebački Wembley”, a onda, nakon što se dvije i pol godine nakon potpisivanja ugovora s realizacijom projekta nije dogodilo ništa, HNS je objavio da od kampa potpuno odustaje. Gradonačelnik Milan Bandić rekao je tada: “Pa fala Bogu”... da se to dogodilo jer sada on na 8,2 hektara pokraj maksimirskog stadiona može napraviti “Hyde park”.

Što to točno podrazumijeva, nije želio otkrivati pa je samo kazao da će Svetice biti “nešto između Bundeka i fontana”. A bit će uglavnom ono što su i bile, prostor za rekreaciju Zagrepčana, koji su i prije devastacije prostora dolazili da bi trčali na stazi ili vježbali na tamošnjim spravama. Sadržaja će sad, ako je suditi po projektnom zadatku, biti i više, ali će se za njih trebati dobrano strpjeti.

Prosvjedna šetnja za očuvanje potoka Črnomerec

Ključne riječi

Komentara 4

DO
dopizdilomi
08:37 12.04.2019.

Realno uz transparentnost 2125.

DU
Deleted user
10:33 12.04.2019.

Tu bi dalo smjestiti i metalno kazalište koje je Mile kupio u Potsdamu prije 10 godina i plaćeno je 5,5 milijuna kuna a još trune na velesajmu.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:02 12.04.2019.

He he, svojevremeno sam mislio da je glupost lagano zarazna bolest u Zagrebu. Sada vidim da je to epidemija totalno neizlječiva. Nakon toliko obečavanja i izrugivanja građanima, stvarno je super koliko naivčine i dalje vjeruju. Dobro, ove što je Šef zaposlio u Holdingu, - razumijem. Posao je posao. Ove sa socijale, - razumijem. Đabalesku lovica i stan u kojem ne plaćaš režije, uz nešto socijalnih kuna, dok radiš u fušu na crno. Skupljače sirovina, - razumijem. Ježića i Sanadera u gajbu, a onda fino raspiliš Prvomajsku, TPK, OKI, DIOKI i ostali komunistički željezno-kemijski krameraj i umjesto grada, fino prodaš tone i tone željeza na tržištu i uzmeš lovicu. To je sasvim ok politički i financijski interes. Ali brate, penzići za 100 kuna i grah u Maksimiru za Prvi Maj, prodaju dušu, studenti prodaju budućnost, koje još ni nemaju, blagajnice u Konzumu nadaju se da će ići na more umjesto dodatnog istovara u skladištu. A ja sad fino glasam za Bandića, pa da, kao što je Franjo rekao za komunizam, bude nas što više, pa da to konačno propadne. Ne mislim onaj stari komunizam, kojeg su srušili ovi sadašnji "demokrate", nego da propadne ovaj novi neoliberalni komunizam, koji je gori od Titekovog komunizma. Sad me opet zabranite, a ja ću reči Šefu da ste zločesti, pa da vidite. Sretan vam Uskrs u vašem Hyde parku, drugovi neimari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije