Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rješenje?

Pješake preko Horvaćanske ‘čuva’ dodatni trepteći semafor

Semafor
14.10.2014.
u 11:00

Kako nam je rekao čitatelj, čak je i policajac kojeg je pozvao ostao zbunjen kad je vidio princip rada postavljenog semafora

Na križanju Horvaćanske i Ulice Hrgovići postavljeni su semafori koji su zbunili pješake i vozače. Veliko žuto svjetlo postavljeno je uz semafor koji pješacima pokazuje slobodan ili zabranjen prelaz preko Horvaćanske, a kako treperi i na zeleno i na crveno, nejasno je čemu služi i je li namijenjen vozačima ili pješacima.

Za koga je semafor?

– Zbunjen sam. Žuto svjetlo treperi i kada nam je crveno i zeleno pa mi nije jasno kome to pomaže – požalio se čitatelj koji se obratio i policiji.

Objasnio je da je do semafora ubrzo došao policajac koji je najavio kako će vidjeti o čemu je riječ te je i sam ostao iznenađen.

– Kazao je da nije običaj takva svjetla postavljati na semafore, nego na pješačke prijelaze bez semafora koji imaju ulogu vozače dodatno, naročito noću, upozoriti na pješače – kazao je čitatelj.

Zbog čega je semafor postavljen na križanje sa semaforima, upitali smo predsjednika četvrti Trešnjevka – jug Sašu Molana.

– Na tom semaforu oduvijek imamo problema na koje smo već upozoravali nadležne, no nisam dobio informaciju da se ondje nešto doradilo – kazao je Molan.

Zbog sigurnosti

Objasnio je da je riječ o velikom križanju na kojem pješacima u jednom smjeru preko Horvaćanske svijetli crveno, a u drugom zeleno zbog čega vozači pri skretanju misle da je pješacima crveno te jure i trube onima koji prelaze cestu, dok se pješaci čude jer cestu prelaze na zeleno.

Iz Ureda za promet objasnili su da je novi semafor postavljen kako bi dodatno upozorio vozače.

– Teško je pronaći bolje rješenje jer zeleno svjetlo svijetli onima koji završavaju prelazak, dok se crveno ranije pali onima koji bi tek kročili pa na ovaj način dodatno vozače upozoravamo na oprez – kažu iz Ureda.

Komentara 4

LO
loza
11:50 14.10.2014.

a pješaci su sveci, po horvačanskoj prelaze preko crvenog koda je njihova cesta. najbolji su mi umirovljeniki, jednostavno neznam kuda se njima žuri, još jedino grob čeka...

BA
baba44713
21:29 14.10.2014.

Šta se čudite ko pura dreku.. ovo isto stavljeno je na raskrižjima SR Njemačke još prije godinu dana, i hvala Bogu da je stavljeno jer su se do tada vozači koji skreću lijevo doslovno zalijetavali u pješake. Ali ne, ajmo stat i buljit u to ko tele u šarena vrata, pa onda filozofirat po dnevnoj štampi a što to zapravo znači...

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
11:44 14.10.2014.

ovo je u inozemstvo normalno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije