Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vještina

Pivska kraljica: Lani prvi 
put kušala 
pivo, a sada kriglu ispije gotovo u trenu

09.04.2015., Zagreb -  Ina Eror fotografirala se u pivnici Medvedgrad kao nova pivska kraljica Zagreba. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL
17.04.2015.
u 09:38

Vesela 30-godišnja djelatnica bolnice bolja i od mnogih muškaraca

Vjerojatno cijele godine nema bolje prilike za natjecanje u ispijanju piva od Dana svetog Patrika, irskog sveca kojeg štuju i Hrvati.

Ne samo zbog bliskosti s Ircima nego i zato što je tradicionalno irsko piće pivo, a volimo ga i mi. U Pivnici Medvedgrad, gdje se tradicionalno dogodio jedan od najvećih prigodnih tuluma u gradu, održano je natjecanje za pivskog kralja i kraljicu, i to drugi put, nakon 20. rođendana ovog okupljališta zagrebačkih pivopija.

Kao top-model

Tko najbrže može popiti svoju Gričku vješticu? Kralj je Goran Špinderk, koji svoju kriglu može popiti za 2,23 sekunde, što je respektabilan rezultat. Nas je zanimalo vidjeti i kraljicu, očekivali smo korpulentniju damu bavarskog štiha. Ali ne. Umjesto očekivanog, pred nama se pojavila zgodna Zagrepčanka koja više podsjeća na top-model Claudiju Schiffer nego na kakvu bavarsku pipničarku.

Ina Eror (30) na Danu svetog Patrika uspješno je obranila svoju krunu. Prolazno vrijeme za standardnu malu kriglu – manje od četiri sekunde. Nije joj bilo teško jer pivo je njezino omiljeno piće.

– Vino? Pa da, OK, nekako ide s djevojkama. Ali nakon što sam pivo probala u ljeto probala prošle godine, zaključila sam da je Grička ipak nešto za mene. Sad me čak i zanima, pogotovo jer je i izbor daleko širi nego ranije, svašta se može probati. Nema tu više predrasuda i stereotipa, ne piju samo dečki više pivo! Ovo je omiljeno mjesto mene i mojih prijateljica i nije čudno da popijem poneku Gričku. Jer pijemo ga sve. Pogotovo nije istina da dečki mogu popiti više od cura, vjerujte mi! – kaže simpatična Ina.

Bilo je napeto

– Kako sam pobijedila? Slučajno! Uvijek je dobra atmosfera, na takvim tulumima pogotovo, pa zašto onda ne bih probala natjecati se? I ispalo je da sam pobijedila. U finalnim rundama čak je bilo napetosti, razmak je bio u desetinkama, ali obranila sam krunu – smije se Ina, inače bolnička administratorica.

– Na poslu je sada dobra zafrkancija, šef nije ni znao da sad imam titulu, kolegice jesu, a ni dečko nije bio svjestan tog mojeg talenta. Sad kad izađemo van, kaže: "Samo nemoj da moram s tobom piti pivo, ne mogu tako brzo" – veselo kaže zagrebačka pivska kraljica Ina.

Komentara 7

DA
Djeca_Arbata
23:54 17.04.2015.

Ova žena je toliko zgodna da to nije normalno...Jučer sam pio pivo u jednom kafiću na Volovčici i sjedila je kojih dva tri metra od mog stola...nevjerojatno je kakav je komad...glava boli...

DU
Deleted user
12:54 17.04.2015.

ima sve kaj moderni muškarac treba...još da zna dobro zdinstati i belu kartati....a za sve ostalo postoji mastercard....kkkkkkkkk

Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:06 18.04.2015.

Da sam zlobna rekla bi...plavusa...sa tim se hvaliti da moze popiti kriglu pive dok si rekel keks....al posto nisam zlobna....ma samo malo...velim das sam shokirana s time da se ljudi hvale da mogu puno lokati...sad se klinici koji celi vikend locu osjecaju potvrdjeni....al ipak bi na kraju rekla...plavusa...a drugi nek si misliju kaj hoceju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije