Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezapamćeni slučaj dosad

Pisale na Fejsu pa ih fakultet suspendirao. Studentice: Samo smo komentirale

ekonomski fakultet
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/2
10.12.2014.
u 12:38

Studentice su iskazale nezadovoljstvo radom referade i dobile zabranu polaganja ispita

Šest, devet, odnosno 12 mjeseci bez mogućnosti polaganja ispita. Kazna je to koju su dobile tri studentice Ekonomskog fakulteta (EFZG) nakon što su na društvenim mrežama izrazile nezadovoljstvo radom referade na svom fakultetu.

Ne rade najbolje

– Imamo Facebook grupu EFZG-a na kojoj je netko pod pseudonimom vulgarnim rječnikom izvrijeđao osoblje referade. Kolegice i ja u komentarima smo izrazile svoje nezadovoljstvo dugim čekanjem u redovima, a jedna od nas napomenula je i kako smatra da se radno vrijeme može produljiti barem u vrijeme upisa, kao i da oni koji rade u referadi svoj posao ne obavljaju najbolje – rekla je jedna od studentica koja je “zaslužila” suspenziju s fakulteta.

Foto: Facebook/ Naš potok

Foto: Facebook

Sve tri zamolile su za anonimnost budući da su se na rješenje o suspenziji Povjerenstva za stegovni postupak EFZG-a žalile. Studentice koje su kažnjene, kažu, prema pravilniku fakulteta trebale su dobiti prijedlog za pokretanje stegovnog postupka, ali i obrazloženje Stegovnog povjerenstva za što ih se tereti.

Netko je pod pseudonimom vulgarno izvrijeđao osoblje referade. Kolegice i ja u komentarima smo izrazile svoje nezadovoljstvo dugim čekanjem u redovima i da se radno vrijeme može produljiti barem u vrijeme upisa, kao i da oni koji rade u referadi svoj posao ne obavljaju najbolje

suspendirane studentice

– To nam nije dostavljeno i zato smo se i žalile – rekle su. Ako im žalba “ne prođe”, istaknuo je savjetnik u uredu studentskog pravobranitelja Ivan Tomljenović, jednoj od njih to znači gubitak prava na studij.

– Kao osoba koja dugo studira i ima još dva ispita do kraja, fakultet joj je odredio rok za završetak studija do 30. rujna 2015., a taj uvjet neće moći ispuniti ostane li joj suspenzija – rekao je Tomljenović.

Razmatranje žalbe

Prodekanica za poslovanje i administraciju s Ekonomskog fakulteta Anita Pavković rekla je kako su voljni razgovarati ne bi li pronašli najbolje rješenje u interesu svih zainteresiranih strana, a napomenuli su i kako se Stegovno povjerenstvo fakulteta sastoji od pet članova, a dva od njih pet jesu sami studenti. Sveučilište u Zagrebu reklo je, pak, kako je odluka koju je donio EFZG isključivo u njihovoj ingerenciji.

– Svaka sastavnica Sveučilišta ima određena tijela i akte prema kojima djeluje, a mi upravo fakultetima prepuštamo ovakve odluke – rekla je glasnogovornica Sveučilišta Tamara Dagen.

Suspendirane studentice ne znaju koliko će trajati razmatranje njihove žalbe, a fakultet će i dalje normalno pohađati jer zabranu odlaska na kolegije nemaju.

Komentara 25

BA
baltazar71
13:31 10.12.2014.

Kazu da istina boli. Zato su djevojke i dobile suspenzije.Dirnule su u osinje gnijezdo.

LI
liskovaca
13:00 10.12.2014.

a po čemu se razlikuju od administratora u večernjaku? i ovdje je iznošenje svog mišljenja kažnjivo! i ovaj komentar će se izbrisati a mene blokirati!

BA
barjak
13:24 10.12.2014.

Bravo tvornici nepotizma korupcije i prodaje ispita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije