Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studentski zbor

Peticija za besplatan javni prijevoz zagrebačkih studenata

ZET
PIXSELL
18.10.2011.
u 12:25

Peticiju Studentskog zbora u potpunosti podržava Sveučilište u Zagrebu, a svi je studenti mogu potpisati od 17. do 28. listopada 2011.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu pokreće peticiju kojim bi se od gradski vlasti nastojalo ishoditi besplatan javni prijevoz svih zagrebačkih studenata. Naime, skupština Grada Zagreba koncem 2010. donijela je odluku kojom se ukida pravo na besplatan javni gradski prijevoz zagrebačkim studentima, osim onima s prebivalištem u Zagrebu i mjesečnim primanjima manjima od 2000 kn po članu kućanstva.

– Iznos od 83 kune, koliko bi jedan student trebao mjesečno izdvajati za pokaz, ili 830 kuna za godišnji pokaz (samo ZET) te 247 kuna mjesečno ili 2676 kuna za godišnji pokaz (ZET + HŽ) izravan je udarac na ionako loše financijsko stanje studentske populacije – ocjenjuje Danko Relić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. 

Uime Studentskog zbora Relić naglašava da su nedopustivi pokušaji krpanja proračunskih rupa dokidanjem prava, tim više što zagrebački studenti svojim studiranjem te boravkom u ovom gradu doprinose punjenju tog proračuna.

Peticiju Studentskog zbora u potpunosti podržava Sveučilište u Zagrebu, a svi je studenti mogu potpisati od 17. do 28. listopada 2011. na svim fakultetima Sveučilišta u Zagrebu kao i na Trgu bana Josipa Jelačića, objasnio je Relić.

 

Komentara 14

AU
autoritet
14:00 18.10.2011.

Znači ja im moram plaćati i prijevoz? PROKLETI PARAZITI SKINITE NAM SE S GRBAČE VIŠE

MI
Milkica
16:19 18.10.2011.

Zašto bi se vozili besplatno? Pogotovo oni koji nisu iz Zagreba i čiji starci nisu godinama izdvajali lovu za ovaj grad. Nek plate kao što smo i mi nekad plaćali. Neka kupuju manje Velebitskog pa će biti za tramvajku kartu.

NP
Npr19
12:49 18.10.2011.

Revolucionarna ideja: pješačite! vozite bicikle!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije