Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICA NAPADA

Petek traži da se otvori Markov trg za javnost: 'Ukoliko postoji ugroza, neka MUP javno to objavi'

Hana Ivković Šimičić
06.08.2021.
u 10:46

Na pitanje je li zadovoljan s gradonačelnikom Tomaševićem, kazao je da mu je on saveznik i da mu daje podršku da napravi ono što je obećao.

Gradski zastupnik Renato Petek apelira da se otvori Markov trg, koji je zatvoren za javnost nakon napada Danijela Bezuka u listopadu prošle godine. 

- Drago mi je što smo se okupili ispred Markovog trga kojem ne možemo prići zbog nemilog događaja prije deset mjeseci, jer je trg zatvoren za javnost. Njemu se ne može prići. To nismo primjećivali tijekom pandemije. Naime, sada sam prošlog tjedna prolazio svakog dana i vidio da dolaze brojni turisti koji su se vratili u grad, te dolaze do ograde i pitaju se zašto je ovaj trg zatvoren. Oni koji su dolazili ranije u Zagreb mogli su prije pristupiti crkvi Svetog Marka, ali i Vladi i Sabori. Stoga sam uputio apel premijeru Plenkoviću, ministru Božinoviću i gradonačelniku da se otvori trg. Ukoliko MUP ima nekakve informacije deset mjeseci od terorističkog napada i da postoji ugroza, neka onda to javno objavi - kazao je Petak. 

VIDEO: Konferencija R. Petaka, snimila Hana Ivković Šimičić

Gradski zastupnik podsjetio je da je premijer najavio posve novi sustav kako će se štititi državne institucije i da od toga do sada nisu dobili ništa. 

- Ovaj trg je od velike važnosti za grad Zagreb i to ne samo kulturološki, već i jer se nalazi na važnoj točci objekata visoke kulturne važnosti. Trg već sad zarasta u travu, jer trg nitko ne koristi. 

Ustvrdio je da se turistima govori da je na Markovom trgu bio teroristički napad i zapitao se je li to poruka kakvu želimo poslati. 

- Ukoliko postoji ugroza, neka ministar Božinović objavi koja je to ugroza i neka obavijesti građane o tome. Trava ovdje zarasta, što znači da joj vjerojatno Čistoća nema pristupa. Da je pokojni gradonačelnik živ, vjerojatno bi rekao da bi pojeo tu travu na salaticu. Očekujemo od gradonačelnika Tomaševića da održava cijeli grad. 

Na pitanje je li zadovoljan s gradonačelnikom Tomaševićem, kazao je da mu je on saveznik i da mu daje podršku da napravi ono što je obećao. Rekao je kako sve ovo što je napravljeno će dovesti do manje štednje i da je važnije vidjeti kako će se ozbiljno upravljati gradom. 

Komentara 4

ST
stefj
11:22 06.08.2021.

Hm, kakve to veze moraš imati da usred ljeta dovedeš hrpu novinara na Markov trg da malo šepuriš i daš dubokoumnu izjavu?... Vidi se da se isplati suradnja s Možemo, očito po nekoj direktivi ta ekipa ima nevjerojatno povlašten položaj u mainstream medijima...

LL
lijepa_li si
11:50 06.08.2021.

pateka poslat u škorpikovu pod nadvožnjak bez kacige.

DL
dvanaest_legija
11:54 06.08.2021.

Markov trg je svakako davno trebalo otvoriti. Ako se vlada boji svojih građana, neka izgradi blindiranu zgradu na periferiji grada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije