Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi radni dan

Petek: Poništenje natječaja za automobile logičan potez

Tomašević: Dobili smo 2000 stranica različitih izvješća, mogu reći da financijsko stanje nije dobro
Patrik Macek/PIXSELL
06.06.2021.
u 14:45

Tomašević je subotu, svoj drugi radni dan, proveo proučavajući više od 2000 stranica dokumenata koje mu je ostavila bivša administracija

Odluka o poništenju natječaja za nabavu novih automobila logičan je potez. Državna revizija utvrdila je da je Zagrebu takav ugovor najmanje isplativ jer se osobna vozila tvrtke daju u dnevni najam. Operativni leasing bio bi puno povoljniji – komentirao je jučer nezavisni zastupnik Renato Petek prvu službenu odluku novog zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića te dodao da će se dio vozila ipak morati nabaviti jer vozni park nekih službi koje su često na terenu ne udovoljava potrebama. Natječaj za nabavu 151 novog automobila nova gradska uprava poništila je uz obrazloženje kako se njime pogodovalo jednom ponuditelju, splitskoj tvrtki Viator, a Petek je na sporne ugovore ukazivao i u prošlom sazivu Gradske skupštine.

Odluku je komentirala i Rada Borić iz Nove ljevice. – Treba osnažiti javnu nabavu kako ne bi drugi odustajali jer znaju da se pogoduje nekome. Treba li Gradskoj upravi 151 vozilo, BMW-i i Audiji?

Inače, Tomašević je subotu, svoj drugi radni dan, proveo proučavajući više od 2000 stranica dokumenata koje mu je ostavila bivša gradska administracija. Na naš upit o prvim ocjenama, iz platforme Možemo! poručili su jučer da nije vrijeme za izjave, nego za rad i analizu ostavljenog stanja koje je, kako su još jednom napomenuli, “gore nego što su očekivali”.

Novi gradonačelnik suočio se i sa situacijom u kojoj je Ivica Lovrić, prvi pročelnik koji je ponudio ostavku, ostao u Stožeru civilne zaštite u koji je imenovan koncem ožujka kada je nakon odluke o nošenju maski na otvorenom smijenjena dotadašnja načelnica Olivera Majić. Lovrić je ostao i savjetnik gradonačelnika s plaćom od 18.000 kuna, kakvu je imao i u vrijeme Milana Bandića. Iz gradske uprave neslužbeno doznajemo da je i dalje na svom starom radnom mjestu jer se nije uspio “snaći” negdje drugdje. A iako smo ga u više navrata pokušali kontaktirati, jučer nije bio dostupan za komentar.

Zbog USKOK-ovih optužnica Ivica Lovrić bio je, podsjetimo, “vječni privremeni pročelnik” za obrazovanje kojeg je pokojni gradonačelnik iznova proglašavao svaka tri mjeseca, a u međuvremenu je dobio i oslobađajuće nepravomoćne presude. Odluku o imenovanju Stožera Tomašević je u petak komentirao kao “tehničku”. – Morali smo promijeniti načelnicu Stožera, a ovo samo privremeno ostaje isto – rekao je Tomašević.

Komentara 7

GU
General_U
11:45 07.06.2021.

Tomašević putuje tramvajem i biciklom to ste cilo vrime provlačili po naslovnicama sad lipo natječaj za bicikle automobili ne tribaju. Inaće sve drugo je obmana...

DU
Deleted user
18:00 07.06.2021.

Ha, ha, ha, 2000 stranica u jedan dan!!! Koga to oni???

LI
liliZG
12:32 07.06.2021.

kolko će nas to poništenje koštati,... nadam se da postoji u ugovoru mala slova koja to dozvoljavaju... inače....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije