Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADSKI PARLAMENT

Petek osnovao Klub nezavisnih, ali stranku neće

Klub nezavisnih zastupnika
Foto: Klub nezavisnih zastupnika
05.02.2020.
u 10:18

Podsjetimo, Renato Petek bio je član Naprijed Hrvatska i u klubu zastupnika sa SDP-om, a kad je njegova stranka ugašena, trebao se priključiti socijaldemokratima, što se na kraju izjalovilo.

Renato Petek kao predsjednik, a uz njega Marijana Sumpor, Tihomir Milovac i Marko Torjanac, ljudi koji su u Gradsku skupštinu onomad stigli na listi Sandre Švaljek – novi je to Klub nezavisnih zastupnika u gradskom parlamentu osnovan jučer, i to nakon što je prošlog tjedna propao “transfer” njegova čelnika u SDP.

Podsjetimo, Renato Petek bio je član Naprijed Hrvatska i u klubu zastupnika sa SDP-om, a kad je njegova stranka ugašena, trebao se priključiti socijaldemokratima, što se na kraju izjalovilo. Nezavisni su se zastupnici okupili jer, kako je kazao Petek, tako “jednostavnije mogu komunicirati i učinkovitije predstavljati prijedloge te rješenja za odgovorno upravljanje gradom, unutar i izvan Skupštine, za dobrobit svih građanki i građana”.

– Zajednička područja interesa članova kluba odgovorno su i održivo upravljanje gradom, transparentna i ekonomski opravdana financijska politika, iskoristivost EU fondova, potencijali te potreba definiranja i sustavnog provođenja temeljnih politika koje osnažuju razvoj demokratske, moderne i urbane sredine s naglaskom na kulturu, socijalne politike i zaštitu ljudskih prava – poručili su iz novog skupštinskog kluba.

Iako se odmah počelo nagađati kako će sljedeći Petekov korak biti osnivanje stranke, on je kazao da od toga ipak ništa.

– Ne isključujemo suradnju s onima koji misle slično, čak ni to da podržimo nečiju kandidaturu za gradonačelnika bude li nam ta osoba odgovarala. Ali stranku neću osnivati – rekao je Petek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije