Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrava

Petardama im uništavali imovinu, razbijali stakla i sandučiće

'29.12.2010., Apatinski odvojak, Zagreb, Hrvatska - Obitelji Grbic djeca su ubacila petardu u postanski sanducic te ga unistili. Odvaljeni komadic ostetio je i novu fasadu. Branko Grbic. Photo: Borna
'Borna Filic/PIXSELL'
30.12.2010.
u 15:59

U naselju Apatinski odvojak oštećene su četiri kuće. Razbijena su im stakla i razneseni poštanski sandučići, te uništene fasade.

Božićna noć koju su stanari Apatinskog odvojka u zagrebačkom naselju Dubrava htjeli provesti u miru i obiteljskoj idili, započela je detonacijama petardi.

– Čuli smo jaku eksploziju i prestrašili se. Kada smo izašli iz kuće imali smo što vidjeti. Poštanski sandučić bio je raznesen, a na fasadi je bila rupa – kazao je očajni vlasnik oštećene kuće Branko Grbić.

Bombardiraju ih od 15. 12.

Pod paljbom petardi ti stanari su još od 15. prosinca, a kako kažu, nitko ništa nije poduzeo kako bi se zaustavio taj "božićni vandalizam".

– Tražili smo da nam daju kvartovskog policajca koji bi barem donekle regulirao i provodio red u naselju, no rekli su nam u policiji da nemaju dovoljno ljudi i da je nemoguće kontrolirati cijeli grad, naročito u ovo božićno vrijeme – rekao je Grbić.

Tko su delinkventi koji se zabavljaju "bombardirajući" tuđe domove ne znaju točno, no pretpostavljaju da je to skupina djece iz naselja.

– Blagdan koji bi trebali provesti u miru i s obitelji oni provode uznemiravajući stanare naokolo. To su djeca koja idu u peti, šesti razred osnovne škole i koja ne bi smjela rukovati takvim napravama, jer je to prvenstveno opasno za njih same. Svake godine strada neko dijete i mislim da su roditelji ti koji bi trebali voditi računa što im djeca rade – kazala je Lidija Grbić.

Šteta od dvije tisuće kuna

Delinkventi štetu nisu napravili samo njima. Još su tri susjedne kuće nastradale u, kako kažu, "dječjoj igri" s petardama i raketama.

– Jednom susjedu su polupali prozore, a još dvoje stanara naše ulice ostalo je bez poštanskih sandučića – dodao je Grbić.

Šteta koju su Grbići pretrpjeli iznosi oko dvije tisuće kuna, no duševna bol i stres duže će se pamtiti, kažu.

– Nadamo se da će netko napokon poduzeti nešto da spriječi počinitelje – kazala je Lidija Grbić.

Komentara 1

MI
Milkica
02:07 31.12.2010.

Očigledno se akcija vrhunski provodi. I tak svake godine. Sjajno \"provođenje akcije\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije