Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIOS U PLAMENU

Petar Pripuz: požar je podmetnut, to je djelo profesionalca

Cios
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
10.06.2018.
u 21:14

Zdravstvene službe tvrde kako nije došlo do prekoračenja graničnih vrijednosti štetnih plinova u zraku.

Opet je gorjelo u zagrebačkom Centru za reciklažu članici grupe CIOS vlasnika Petra Pripuza. Sumnja se da je požar podmetnut. Izgorio je manji dio glomaznog otpada na otvorenom skladištu dovezen s ilegalnog odlagališta na Savici, te dio ograde reciklažnog centra. 

Zdravstvene službe tvrde kako nije došlo do prekoračenja graničnih vrijednosti štetnih plinova u zraku. 

Gostujući u Temi dana Petar Pripuz rekao je kako je iz snimke koju su dostavili medijima vidljivo da je požar podmetnut te da je djelo profesionalca. Najvažnije nam je da se utvrdi stvarni počinitelj kako bi se otklonila sumnja u našu tvrtku, rekao je Pripuz te dodao da ne sumnja u konkurenciju jer je zapravo nemaju. S obzirom na kadrove, ulaganja i infrastrukturu, konkurencije nemamo, istaknuo je. 

Cios
1/16

Na pitanje zašto su dali snimke s nadzornih kamera u javnost prije nego policiji, Pripuz je rekao kako u slučaju prethodna četiri požara od policije nisu dobili izvještaj o provedenoj istrazi. Dobili smo samo odgovor kako je izvješće o očevidu proslijeđeno DORH-u, dodao je.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih nije želio komentirati snimku. Rekao je kako se vatrogasci ne bave uzrokom požara te kako će očevid početi sutra ili prekosutra - kada se područje "ohladi". 

Pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić rekao je kako je nužno da se utvrdi tko je potaknuo ovaj požr. Prema njegovim riječima, i u prošlim slučajevima požara u ovoj tvrtci bilo je puno nelogičnosti. Snimka je tu, policija je sada na potezu, dodao je. 

Za Pripuza je simptomatično ti kako su se zadnja tri požara dogodila vikendom i u neradne dane. Vjeruje da će institucije imati dovoljno materijala da saznaju tko je to učinio. Krivca vidi u pojedinim akterima koji, kaže, skupljaju političke bodove agitirajući na Milana Bandića i protiv projekta odlaganja otpada u Zagrebu. I pri tom se koriste neprimjerenim metodama. Ne aludiram da su oni izvršitelji, istaknuo je.  

Jembrih ne želi sumnjati da su dva požara povezana. Profesionalac sam, no malo je  neuobičajeno da u sat vremena imamao dvije velike intervencije na različitim krajevima grada.

Komentara 25

PR
prajdali100
22:29 10.06.2018.

Pa Kolumbo naravno da ja podmetnut !!!! Lopovska posla.Podmetnut je i onaj od prije par dana kod Splita kad je izgorila mlada borovina.Ovdje ima posla i za SOA - u a o policiji da ne govorimo.Nađite kriminalce i teroriste.

Avatar Toni Broo
Toni Broo
22:51 10.06.2018.

Pripuze, CIOS ti pale "vojnici" i plaćenici moćnika koji su do nedavno drmali državom i još uvijek drmaju kjlučnom institucijom koja ti pakira i konstruira razne optužnice. Pitaj Linića koja ekipa ga je pratila i tko ih je poslao. Uključi mozak Pripuze.

VI
Vito
06:33 11.06.2018.

Petar Pripuz: požar je podmetnut, to je djelo profesionalca ::: Zna on kome je dužan, a "gradonačelniku" se i javno uvlaći u pozadinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije