Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaznena prijava

Pero Kovačević: Urbanistički plan za Vrbik nezakonito je izmijenjen

vijeće
ARHIV VL-A
09.06.2010.
u 15:15

Vijeće gradske četvrti Trnje podnijet će DORH-u kaznenu prijavu protiv odgovorne osobe. Po svemu sudeći to se odnosi na Gretu Augustinović Pavičić, blisku Bandićevu suradnicu.

Vijećnik Pero Kovačević kaže da će Vijeće gradske četvrti Trnje podnijeti DORH-u kaznenu prijavu protiv odgovorne osobe zbog nezakonite izmjene urbanističkog plana uređenja Vrbik.

Po svemu sudeći to se odnosi na Gretu Augustinović Pavičić, blisku Bandićevu suradnicu. Njezin je krimen to što je 20. prosinca 2007. godine, kao tajnica Gradske skupštine, potpisala ispravak Odluke o donošenju UPU Vrbik. Jednim potezom pera tada je izmijenjena odluka Skupštine iz 2006. što je privatnom investitoru omogućilo mnogo veću izgradnju na čestici koja se nalazi u Ulici XII. Vrbik.

Iako su zastupnici 2006. izglasovali da se “zgrada 9” može graditi na tlocrtnoj površini od 768 četvornih metara, imati četiri kata i 24 stana, ispravkom je “zgrada 9” postala “zgrada 9 sjever” i “zgrada 9 jug”. Osim što je kao u filmu “Gremlini” dobila blizanca, povećao se i broj katova (s četiri na pet), broj stanova (30 umjesto 24), a tlocrtna površina uvećana je sa 768 na 926 četvornih metara.

– Od donošenja odluke u Skupštini do ispravka prošla je godina i pol. Pod krinkom ispravke zapravo je izmijenjen i dopunjen UPU Vrbik u korist investitora. To je protuzakonito. Naime, pravilnik Gradske skupštine, članak 124, jasno kaže da je ispravak moguć samo ako je riječ o pogrešci, tipfeleru. Ovdje je, međutim, riječ o izmjeni plana koji je bitno drukčiji od izglasovanog u Skupštini. Riječ je o novom obliku kriminala – rekao je Pero Kovačević.

Tako će, po svemu sudeći, priča koju je Večernji objavio u svibnju dobiti i sudski epilog.
Podsjetimo, tada smo pisali o pobuni stanara XI. Vrbika koji su na vrijeme reagirali i spriječili početak bespravne izgradnje prilazne ulice “zgradi 9”. Na zelenu površinu u vlasništvu Grada tada je investitor (Petar Milas, kako Kovačević tvrdi) nasipao deset kubika šljunka. Pod pritiskom novinara komunalno redarstvo je uklonilo šljunak i investitoru poslalo račun.

Prozvana Greta Augustinović Pavičić rekla nam je da se konkretnog slučaja ne sjeća, ali da je svaki pa i taj ispravak izradio Zavod za prostorno planiranje.
– Ispravak nije pripremila stručna služba Gradske skupštine – tvrdi.

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
18:01 09.06.2010.

Tako je imenom i prezimenom treba svakog ganjati čije potpis na nelegalnim dokumentima .... možda će strah proraditi u korsiti građana ....

PO
pokraden91
22:13 09.09.2010.

Taj slučaj je sitnica. U gradu Kutina imate situaciju gdje građevinsko poduzeće TEHNIKA d.d. iz Zagreba (dalje bespravni graditelj) tuži vlasnike zemljišta sa ciljem da Sud dodijeli pravo vlasništva bespravnom graditelju temeljem protuzakonitih radnji (nasilna i bespravna gradnja). Sve ovo ovo se može nazvati i legalizacija kriminala u kojoj sudjeluju predstavnici sudske, upravne i lokalne vlasti. Bespravni graditelj je 1995 godine dovršio stambeno poslovnu zgradu bez ikakvih dozvola i sa nekoliko zabrana gradnje (citiram pravnika TEHNIKA d.d. «štitio je svoju investiciju») te sve stanove i prostore prodao. Zanimljivo je da su cca. 60% stanova iz te zgrade kupili MORH i MUP a nekoliko novih vlasnika ( 12) je na temelju neispravne dokumentacije uspjelo upisati vlasništvo nad stanovima na okolne zemljišne čestice na kojima se ne nalazi niti jedan dio (krivi upis) protuzakonito i bespravno izgrađene zgrade. Napominjem da vlasnici zemljišta do danas nisu dobili niti lipe za zemljište na kojem je bespravni graditelj izgradio zgradu a za sve stanove (i poslovne prostore) dobio novac što od ministarstava RH (MORH i MUP) a što od privatnih osoba. Iz svega ovoga proizlazi da u RH vlada samo jedan zakon a to je zakon novca i korupcije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije