Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spektakl na Bundeku

Pedaliranje je in, a sutra su svi na Večernjakovoj biciklijadi. Vidimo se!

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/6
11.06.2021.
u 10:37

Start je u 11 sati, sat vremena prije počinje okupljanje i zagrijavanje, a bicikliste će na cilju oko podneva dočekati Zagrebačke mažoretkinje, nakon čega slijedi poslijepodne puno zabave.

Od starta na Bundeku vozi se Avenijom Većeslava Holjevca, zatim Vukovarskom do Savske pa natrag Slavonskom i preko Mosta slobode. Ruta je to ovogodišnje 39. Večernjakove biciklijade koja se održava sutra, a ukupno je duga osam i pol kilometara. Start je u 11 sati, sat vremena prije počinje okupljanje i zagrijavanje, a bicikliste će na cilju oko podneva dočekati Zagrebačke mažoretkinje, nakon čega slijedi poslijepodne puno zabave. Nastupit će na Bundeku, među ostalima, Bojan Jambrošić, DJ GoDJi, plesna skupina Lana, dječji zbor Zagrepčanke i dečki. Najmlađi će se proveseliti uz modeliranje balona, kino i party tobogan, a svoje vještine pokazat će i Miran Pirner, prvak Hrvatske u freestyle trikovima s loptom. Ceste na ruti tijekom vožnje, odnosno od 10.30 do 12.30 sati, bit će zatvorene za automobilski promet, a na Večernjakovu portalu možete se prijaviti za biciklijadu.

Češka rama i zvonce
S nestrpljenjem je iščekuju i Emil Savić, košarkaš kluba Gorica, te njegova djevojka, dizajnerica interijera i influencerica Nika Laličić, koji će pedalirati u tandemu.
– Bicikliranje je odlično za izbjegavanje gužve na zagrebačkim cestama, a i super način rekreacije koji štedi novac i ne zagađuje okoliš. Spoj ugodnog i korisnog – govori par koji se najčešće vozi oko Bundeka ili Jaruna. Slaže se i Sandra Attias, voditeljica odjela za komunikacije brenda Lunilou.
– Cijeloj obitelji bicikliranje je omiljena rekreacija. Vozimo se uglavnom po parkovima i šumama, a biciklima istražujemo staze i uvale dok smo na moru – kaže.
I Maida Arslanagić, bivša rukometašica i voditeljica sportskog programa za djecu s teškoćama u razvoju HandballIN, ističe da joj je bicikl najbolji prijatelj, a voljela bi doći i na Večernjakovu vožnju.
– Pedaliranje je izvrsna tjelesna aktivnost, a i puno mi je draže sjesti na bicikl i usput odraditi trening nego čekati u autu koloni – govori.

Foto: zvonimir ferina


Popularni glumac Vedran Mlikota također planira pedalirati sutra na Večernjakovoj ruti, ako ga obaveze ne iznenade, a ni bicikliranje na duge staze nije mu strano. Nedavno je vozio humanitarnu utrku na 100 kilometara do rijeke Dobre, a biciklom ide svagdje, pa čak i na probe zimi.
– Vozim ga od malih nogu. Mislim da sam bio prvi ili drugi osnovne kada smo brat i ja od nekoliko bicikala sklepali novi kojim smo se vozili po brdima oko Zagvozda. I danas sam stalno na biciklu. Namjerno nemam auto već godinama i po gradu sve obavljam na njemu. No prije nekoliko mjeseci ukraden mi je omiljeni bicikl koji sam vozio 15 godina pa su mi djevojka i moj kum Goran Navojec nedavno kupili novi – kaže Mlikota, dodajući kako se zaleti i na Sljeme kad god stigne, a omiljena ruta mu je do Šestinskog Lagvića i vrha postaje stare žičare pa nazad.
A iako glumica Ornela Vištica nema omiljenu rutu, na svojem muškom Trekovom biciklu, na kojem si je na volanu dala ugraditi košaricu, obožava voziti namirnice s placa.

1/5

– Imala sam tri godine kada sam dobila prvi bicikl s pomoćnim kotačićima i od tada ljubav traje – ističe ona, dodajući kako poslije stresne probe ili predstave uvijek odvozi nekoliko kilometara, što je smiri. Čak i na premijere dolazi biciklom, a svečanu haljinu pošalje autom.
– Zaista je lijepa gesta Večernjakovaca što svake godine organiziraju biciklijadu i pozivam sve da dođu – poručuje Ornela. Slaže se s time i pjevačica Maja Posavec koja u vožnji biciklom gušta gotovo svakodnevno.
– Vozim ga čim počne lijepo vrijeme. Večernjakova biciklijada je super i trebalo bi biti više takvih događanja – kaže.
Od svoje se stare “specke” ne odvaja ni glumac Filip Šovagović.
– Ima neku češku ramu, čelik je posrijedi, i pet brzina, ali najčešće vozim u prvoj. Sic je najvažniji i tu se ne smije škrtariti, a od dodatne opreme imam zvonce. Padao sam nekoliko puta i bajku nikad ništa, a ja sam prošao s nekoliko manjih ogrebotina – veli Šovagović, koji je još kao dijete nekoliko puta odvozio Večernjakovu biciklijadu na Prepuštovcu.
– Bilo je baš fora, puno ljudi. Svi smo bili ondje. Svakoga tamo možeš sresti – kaže.


Veseli je prvi put
Povratku na biciklijadu raduje se i Ivan Herman, koji na njoj redovito sudjeluje, i to svake godine s nekom od “pila” koje posebno priprema. Bilo da je riječ o rekreaciji Harley Davidson Choppera, niskopodnog kruzer bicikla koji se kreće naprijed čak i kad se pedalira “u rikverc” ili pak dva metra visokoj replici prvog bicikla iz 1860., za svakim njegovim vozilom ljudi se okrenu. “Slaže” ih u garaži s tatom Zdravkom, a sve rade od nule. Na ovogodišnju se biciklijadu prijavio čim je čuo da se održava i veseli se, kaže, druženju na Bundeku.


– Super nam je ekipa, odlično je raspoloženje i drago nam je pokazati nešto novo. Vidimo se – poručuju Hermanovi.
Start ne može dočekati ni Marko Arsenović koji na biciklijadu dolazi sa suprugom Majom te djecom Nikom, Vitom i Emom. Najmlađa kći ima samo dvije godine, no i ona će sudjelovati.
– Stavit ćemo je u prikolicu. Svi ćemo doći svojim biciklima. Aktivna smo obitelj, planinarimo, krećemo se, a ovo će nam super doći – kaže Arsenović.
Maria Musurliev Sop ove će godine pak na Večernjakovu biciklijadu prvi put, a drži da je to sjajna prilika za rekreaciju i druženje.
– Idem sa suprugom i prijateljima, dolazimo kao jedna velika ekipa. I zaista se jako veselimo – zaključuje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije