Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova zona

Parkiranje na šljunku uz Bundek 120 kuna po danu

parkiranje na Bundeku
Igor Kralj/PIXSELL
23.06.2017.
u 08:49

Područje oko jezera i parka, omeđeno Mostom mladosti, Mostom slobode, nasipom i Ul. D. Tomljanovića Gavrana sada je zona I.2

Nakon što su se posjetitelji novozagrebačkog jezera Bundek godinama “na divlje” parkirali na šljunčanim površinama sa zapadne strane, ispod Mosta slobode, te s istočne strane, u blizini Zapruđa, sada su iz Gradskog ureda za promet odlučili tome stati na kraj.

Na njihov su zahtjev djelatnici Zagrebparkinga na ta dva područja postavili table kako će se parkiranje tamo naplaćivati, i to 120 kuna po danu. Moći će se kupiti samo dnevna karta, odnosno neće postojati mogućnost kupnje karte od 60 minuta, kao u većini gradskih ulica gdje se parkiranje naplaćuje. Kako neslužbeno doznajemo, Ured za promet, kojem je na čelu Dinko Bilić, 2. lipnja donio je odluku o proširenju zone naplate parkiranja i izmijenio Pravilnik o korištenju javnih parkirališta i javnih garaža nakon učestalih prigovora građana, koji su svako malo zbog parkiranih automobila zvali komunalne redare.

Područje omeđeno Mostom slobode, Mostom mladosti, Savskim nasipom i Ulicom Damira Tomljanovića Gavrana uvrstili su u I.2 zonu (crvenu) u kojoj ne vrijede povlaštene parkirališne karte. Jedino što će biti besplatno jest zaustavljanje vozila na parkirnom mjestu u trajanju manjem od 15 minuta, a nakon tog vremena izdavat će se dnevna karta. Parkirališna karta, kako piše na stranicama ZG parkinga, može se kupiti na blagajnama podružnice u Ulici Grada Vukovara 41 i u Šubićevoj ulici 40/III ili će biti izdana od ovlaštene osobe na samom parkiralištu.

– Sličan sistem primijenjen je i na Gornjem gradu, gdje je dnevna karta 150 kuna. Na taj način devastacija stare gradske jezgre svodi se na najmanju moguću mjeru, a ovom odlukom isto se čini za zelenu površinu u okviru Bundeka. Dosadašnje parkiranje jednostavno nije bilo primjereno – kažu iz ZG parkinga.  

  

Komentara 19

SU
SUBARU
09:18 23.06.2017.

Bandićeve ovce,izbori su prošli!!!

HE
herojulice
09:57 23.06.2017.

Izbori prošli a sada slijede četiri godine šišanja. Samo bih priupitao gradonačelnika, njegova izjava u glasilima i na TV-u, da li se još građani iz Avenije Gojka Šuška bune i traže naplatu parkirališnog mjesta, "zbog gužvi" ? Za one koji ne znaju ili nisu iz Zagreba u Aveniji Gojka Šuška nema stanara. Tamo je KB Dubrava, Policijska akademija i crkva.

BA
barica56
12:37 23.06.2017.

kaj je preveć ni s kruhom ni dobro ovo bi moglo nekom se obit o glavu i bit kontraproduktivno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije