Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove ideje

Parkiranje cijeli dan za samo deset kuna?

parkiranje
Borna Filic/PIXSELL
18.09.2012.
u 10:00

Većinu vremena parkiralište pokraj Paromlina zjapi prazno, stoga Grad sada traži promjenu. Iz Zagrebparkinga su potvrdili da je pokrenuta inicijativa da parkiranje bude 10 kuna

Deset kuna za dnevno parkiranje mogla bi biti nova cijena na parkiralištu pokraj Paromlina.

Loša popunjenost

Naime, nakon što je u lipnju ove godine uveden novi model, takozvani park&ride u zoni omeđenoj Paromlinskom, Trnjanskom i Koturaškom cestom, a prema kojemu se uz parkirališnu mora kupiti i mjesečna karta za javni prijevoz, gradske vlasti odlučile su se za promjenu. Kako stoji u prijedlogu gradonačelnika Milana Bandića, koji će dospjeti na dnevni red iduće sjednice Gradske skupštine, na parkiralištu pokraj Paromlina trebala bi vrijediti nova pravila, a razlog je loša popunjenost spomenute lokacije i neprepoznavanje nove usluge kao isplativog načina parkiranja.

Kako bi se iskoristio kapacitet parkirališta u središtu grada, koje većinu vremena zjapi prazno, Grad je već pokrenuo pregovore sa Zagrebačkim holdingom, a potvrdio je to i direktor podružnice Zagrebparking Robert Mišeta.

– U pregovorima samo s Gradom, imali smo i prvi sastanak i na pragu smo dogovora da cijena parkiranja bude deset kuna dnevno. Razlog je to što ovaj način parkiranja nije prepoznat – komentirao je šef ZG parkinga Robert Mišeta. U rujnu je park&ride karata, a jedna stoji 100 kuna mjesečno, odnosno 1200 kuna godišnje, prodano tek 49, a kako kaže šef ZG parkinga, razlog je to što se građani još uvijek nisu naviknuli.

Skupština odlučuje

Prijedlog gradonačelnika Milana Bandića prvo treba potvrditi Gradska skupština, a hoće li parkiranje pokraj Paromlina stajati deset kuna i kada bi nova odluka mogla stupiti na snagu, još se ne zna.

Komentara 13

MI
Milkica
10:28 18.09.2012.

Park&ride?! Govorite o parkiralištu u nekom američkom gradu? Čemu uopće ustav u ovoj zemlji kad se nitko živ ne služi hrvatskim?! Prvo jezik ode kvragu, a onda i sve ostalo.

Avatar Hazl113
Hazl113
11:02 18.09.2012.

Gdje je sada Bandić. Kada je to parkiralište prije jedne godine otvaralo hvalio se na sve strane kako je besplatno. Onda je 01.04.2012. Počela naplata i sada se svi čude kako parkiralište zjapi prazno. Kolika je lova samo tu potrošena za ništa. Bandiće je lijepo govorio kako je ono zamišljeno kao mjesto gdje bi građani ostavljali svoja vozila i kasnije gradskim prijevozom putovali na odredište. Bajke nad bajkama. Ali nije samo to parkiralište prazno. Sva 4 koja je od 01. 04. počeo naplaćivat zjape prazna. Evo gledam neki dan ono u Martićevoj kod INE i na njemu 2-3 automobila, pa se pitam jer sam prije vidio tablu i lanac od INE zar ne bi bilo bolje da je to i dalje bilo namjenjeno za INU. koja je sigurno davala neke novce za njega. Ovako ako to parkiralište prikupi 500kn mjesečno je super.

DU
Deleted user
13:46 18.09.2012.

Zašto se parkiranje igdje plaća?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije