Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pop-up shop dioralop

Pariz, London, Zagreb - dašak svjetskih trendova u metropoli

Pop up Shon Dioralop
Foto: Jakov Novak
1/10
15.12.2013.
u 12:40

Pop-up shop modnog dvojca koji čine Andreja Bistričić i Maja Merlić otvoren je u Vlaškoj 13 u Zagrebu do Badnjaka

Od "ničega" učiniti mnogo kao od šale uspijeva Andreji Bistričić i Maji Merlić koje već nekoliko sezona oduševljavaju svojim (modnim) brendom Dioralop.

Nakon predstavljanja kolekcije tijekom tjedna mode u Parizu djevojke su odlučile dašak svjetskih trendova udahnuti i Zagrebu. U metropoli je prošlog tjedna „iskrsnuo“ tzv. pop-up shop Dioralop i to u Vlaškoj 13, a bit će otvoren sve do Badnjaka, 24. prosinca. Sljedeća lokacija još je nepoznata.

Prepoznatljiv rukopis

- Ovo sve dogodilo se preko noći, skromna je Maja Merlić provodeći nas kroz prostor koji su djevojke same uredile, pokazujući kako se i s minimalni ulaganjima može postići odličan efekt. Najskuplja stvar koju su koristile pri uređenju crna je UV žarulja koja je stajala ravno 100 kuna. Zidove jednostavnog bijelog prostora upotpunile su tapiserijama (koje se prodaju) a nastale su kao nastavak na kolekciju i materijale sad već svjetski prepoznatljivog rukopisa.

Hrabro tretiranje tkanina, uporaba gume i razvoj printeva razlijevanjem tekućine za polarod fotografije obilježavaju rad Dioralopa koji su dizajnerice na zahtjev klijenata pretočile i na predmete za uređenje doma.

U ponudi je aktualna kolekcija 4 za jesen/zimu 2013/14, stvari na predbožićnom popustu i Dioralop sitnice za kuću. Uz sve to ovdje možete pronaći i nekoliko produkata iz dizajnerskog studija MANUFAKTURIST, kažu dizajnerice. Radno je vrijeme od 12 do 20 sati, odnosno subotom i na Badnjak od 10 do 15 sati. Kako je bilo na otvorenju i što kažu Maja i Andreja pogledajte u priloženome videu.

- Ponosna sam na djevojke jer su pokazale da se i u ova teška vemena može uspjeti, kazala je na otvorenju pop-up shopa Željka Ogresta, Majina majka uz poruku kako je dobro da Zagreb dobije jedno ovakvno modno odredište koje „izgleda kao da mu je mjesto u istočnom Londonu“.

East London trenutačno je žarište britanske modne scene, a na tom zahtjevnom tržištu Andreja i Maja već se probijaju sigurnim korakom.

>>Pistom crnom poput mraka marširali modni prinčevi u suknji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije