Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA SUMNJA U OBRAČUN

Noć u kojoj su gorili auti po Zagrebu: 'Nije to moj auto, ne sjećam se kome sam ga prodao'

Zagreb: Osobno vozilo potpuno izgorjelo u Gradišćanskoj ulici
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/8
14.11.2019.
u 15:37

Za sada je sigurno kako su požari na Kajfešovom brijegu, Veslačkoj i Gradiščanskoj namjerno podmetnuti tako da je netko postavio za sada nepoznatu stvar između stražnje gume i rezervoara.

Nije to moj automobil. Nekad je bio, ali više nije. Ne sjećam se kome sam ga prodao. Ne ispitujte me više ništa, jer ja s ovim veze nemam - pomalo nervoznim glasom u četvrtak nam je rekao vlasnik jednog od triju vozila koja su izgorjela na zagrebačkom Kajfešovom brijegu.

Osim ta tri vozila u Zagrebu je u noći sa srijede na četvrtak planulo njih još šest. Među svima njima je, kako policija za sada sumnja, njih najmanje sedam namjerno zapaljeno.

Najprije je oko 21.30 sati na parkiralištu u Potočkoj ulici u Dubravi gorio kombi, ali taj se slučaj ne povezuje s iduća tri koja su uslijedila na Kajfešovom brijegu, Veslačkoj i Gradiščanskoj ulici. U 3 sata i 7 minuta vatrogasci su dobili obavijest kako gori kombi VW Multivan na Kajfešovom brijegu, a vatra se ubrzo proširila i na Citroen C-Elysee i Opel Astru koji su bili parkirani do tog kombija.

Zagreb: Osobno vozilo potpuno izgorjelo u Gradišćanskoj ulici
1/8

Požar je u 15 minuta od dojave ugasilo 9 pripadnika VP Centar koji su na intervenciju izašli s 2 vozila. Jedva sat vremena nakon što su ugasili taj požar morali su juriti na novu intervenciju, jer se niti kilometar dalje, u Gradišćanskoj ulici, u plamenu se našao još jedan Citroen C-Elysee. U 4.40 sati stiže nova dojava kako u Veslačkoj ulici na Cvjetnom naselju gore Hyundai i30, Smart i VW Passat.

Vatrogasna ekipa koja je u samo sat vremena ugasila dva požara kreće u svoju treću intervenciju te noći te opet uspješno u ekspresnom roku gasi i buktinje u Veslačkoj. Zatim oko 8 sati policajcima stiže dojava kako je izgorjelo vozilo hitne pomoći u Loparskoj ulici na Srednjacima.

Za sada je sigurno kako su požari na Kajfešovom brijegu, Veslačkoj i Gradiščanskoj namjerno podmetnuti tako da je netko postavio za sada nepoznatu stvar između stražnje gume i rezervoara. Pretpostavka je da, s obzirom da među izgorenim automobilima ima i onih u vlasništvu nekoliko taksi tvrtki, moglo raditi o obračunu među taksistima, ali dok policija ne pronađe počinitelje sve su to nagađanja. 

Ključne riječi

Komentara 9

NN
nista_ne_znam
16:18 14.11.2019.

"Nije to moj automobil."...Ništa je ne znam, ja sam tu biciklom.

Avatar obrezani,hassan
obrezani,hassan
17:00 14.11.2019.

Poceo obracun u kriminalnoj organizaciji

Avatar taqa
taqa
15:44 14.11.2019.

Treba preko udruge Potrošač tužiti proizvođače automobila koji se samozapaljuju .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije