Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA SE, MOŽE SE

Ovu nadstrešnicu Grad Zagreb je platio 150.000 kuna

Nadstrešnica u Kašini košta gotovo 150.000 kuna
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
16.11.2020.
u 11:28

"U troškovniku se, osim konstrukcije, nalazi tek šest lampi i četiri utičnice"

Za kašinsku nadstrešnicu površine samo 38 kvadrata iz gradskog proračuna izdvojeno je čak 150.000 tisuća kuna. Dakle, za svaki kvadrat lima plaćeno je četiri tisuće kuna. Na rastrošnost gradskih vlasti upozorila je emisija "SOS" Radija Student na Facebook profilu.

"Točno 149.973,75 kuna (PDV uključen) stajala je ova „magična kutija“, odnosno nadstrešnica površine 38,13 m2 postavljena na, valja naglasiti, već postojeću betonsku pozornicu koja se nalazi pored prostorija Mjesnog odbora Kašina. Predsjednik Mjesnog odbora Kašina član je Bandićeve stranke. Za samo jedan metar kvadratni ove nadstrešnice radnik na minimalcu radi mjesec i tjedan dana! Iako bi dobronamjerni promatrač rekao da ona možda nije dovršena i da će se na nju možebitno montirati i nešto scenske tehnike, čini se da ipak nije tako. U troškovniku se, naime, osim konstrukcije, nalazi tek 6 lampi i 4 utičnice. Ovaj posao ugovoren je putem jednostavne nabave, a odradila ga je tvrtka zanimljivog imena Moderni alati i strojevi d.o.o. U registru ugovora ima oznaku 2127. – 2020. Ali to nije sve.

Osim spomenutih 150.000 kuna, u planu komunalnih aktivnosti gradske četvrti Sesvete za 2020. godinu predviđeno je i 70.000 kuna za projekt nadstrešnice i to kao prenesena stavka iz 2019. To nas je malo zbunilo, jer je sastavni dio dokumentacije za izgradnju nadstrešnice bio i projekt koji je, kako stoji u sastavnici, još u prosincu 2019. izradila tvrtka Kontura projekt. U registru nismo uspjeli pronaći ugovor za ovaj kompleksni i sofisticirani projekt nadstrešnice pozornice. Impozantne dimenzije natkrivenog dijela pozornice i očigledno vrhunska akustika s dodanim efektom limene bačve zacijelo će privući i vodeće svjetske umjetnike.
S obzirom na to da je epicentar potresa koji je proljetos pogodio Zagreb i okolicu bio tek dva kilometra jugoistočno od Kašine, ova investicija je sigurno bila neophodna i na radost svih onih koji žuljevitim rukama sami obnavljaju svoje kuće", navodi se u objavi.

Točno 149.973,75 kuna (pdv uključen) stajala je ova „magična kutija“, odnosno nadstrešnica površine 38,13 m2 postavljena...

Objavljuje Strah od slobodeNedjelja, 15. studenoga 2020.

Kako pišu 24sata, tvrtka koja je podigla ovu impozantnu građevinu je u vlasništvu Ninoslava Delića i Igora Obradovića. Dvojac je vlasnik još jedne firme, Planigrad Projekta. Ona je u 2017. odabrana za rekonstrukciju fontane kod Klinike za psihijatriju Vrapče. Cijena? 494 tisuće kuna, bez PDV-a. 

Bertović: I mi smo ostali u šoku

O svemu se oglasio i Miljenko Bertović, predsjednik Mjesnog odbora Kašina.

"Ovih dana digla se prašina o izgledu vanjske pozornice ispred društvenog doma u Kašini i to s razlogom. Naime, projekt vanjske pozornice bio je predložen još u prošlom sazivu MO-Kašine i župnika Matije Pavlakovića da bi je izgradili do proslave obljetnice 800 godina župe Kašina. Iako se ona nije uspjela izgraditi u prošlom sazivu MO Kašine i dalje je podržan taj projekt te je odobren od GČ Sesvete i Grada Zagreba.

Ovakav izgled je razlog legalnog puta gradnje te nedovoljne koordinacije između projektanta i nas – predstavnika mjesta. Projekt smo vidjeli tek kad je izvođač došao na izvršenje radova te ostali u šoku, tako da opravdavamo neke od vaših komentara.

Daljnji tijek. MO Kašina odmah je reagirao sazivom hitnog sastanka s pročelnicom mjesne samouprave, GČ Sesvete, projektantom, nadzorom i izvođačem te su ukazali na problematiku i potrebu HITNE nadopune projekta, tj. natkrivanje cijele pozornice. Sve gore navedene strane su se složile s istim te je dobivena suglasnost župnika da možemo graditi do granice župnog zemljišta kako bi pozornica mogla biti u cijelosti pokrivena.

U drugoj fazi ide doprojektiranje te proširenje i natkrivanje vanjske pozornice u cijelosti. Sukladno s vremenskim okolnostima radovi bi trebali biti završeni u toku ove godine", poručio je Bertović putem Facebooka.

Komentara 66

Avatar Odojak
Odojak
11:54 16.11.2020.

Ponekad žalim što nismo zemlja radikalnih fanatika pa da se ruke i glave odsjecaju

DU
Deleted user
11:50 16.11.2020.

Bravo! Imamo Hrvatsku! Svaka Vam čast, tako se voli zemlja! Jugokomunisti neka se pojedu!

Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
12:00 16.11.2020.

prepun je grad takvih investcija..,i znamo tko iza toga stoji..grad radi kao cosa nostra a na njenom vrhu je kum-good father koji u nicemu nema prste samo uzmima postotak..kad se kazneno djelo otrkije on pere ruke a pocinjeni možda budu osudeni..cini se da gluma pravosuda ima dublju pozadinu..ocio kum financira i jos nekoga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije