Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb Film Festival

Ovoga su tjedna svi na ZFF-u: Što god gledali, 100% nećete pogriješiti

Zagreb Film Festival
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
13.11.2018.
u 08:38

Već više od desetljeća i pol osmodnevni festival omiljeni je događaj svim filmofilima, a poznata lica koja se mogu vidjeti u Europi poručuju da je program takav da, što se god odabere, ne može biti pogrešno

Prepoznatljiva bijela kolica koja uokolo guraju Bibovi te zvono i ploča ispred kina Europa na kojoj piše “Uskoro počinje” znače samo jedno – najiščekivaniji filmski tjedan vratio se u grad. Na šesnaestom Zagreb film festivalu (ZFF) više od stotinu filmova projicira se na osam gradskih lokacija.

No, kako se festivalska atmosfera ne bi zadržala samo u metropoli, ove godine ZFF gostuje u petnaest gradova, kao i u dva dječja S.O.S. sela. Što odabrati od bogatoga programa, savjetovala su neka od naših poznatih lica.

Do nedjelje drugi dom

– Uz standardne popratne programe poput Bibijade ili pregleda situacije u “Velikih 5” kinematografija, ove godine donosimo prvijence čeških redatelja i dosje o tajkunima – poručuje direktor ZFF-a Boris T. Matić te dodaje kako dašak festivalske atmosfere mogu osjetiti i Kulturni centar Travno, kao i Narodno sveučilište Dubrava. Već više od desetljeća i pol osmodnevni festival omiljeni je događaj svim filmofilima, a poznata lica koja se mogu vidjeti u Europi poručuju da je program takav da, što se god odabere, ne može biti pogrešno.

– Od 180 filmskih festivala u svijetu, ovaj je jedan od rijetkih na kojem je program od velike važnosti za globalnu kinematografiju. Sve se isplati pogledati, posebice glavni program – kaže redatelj Veljko Bulajić. S njime se slaže i televizijska voditeljica Iva Šulentić kojoj je ZFF kao drugi dom.

– Najbolji dio festivala svakako je taj što je odskočna daska mladim redateljima čiji su debitantski filmovi svake godine iznenađujuće dobri – govori Iva Šulentić.

Prednost: aktualne teme

Zastupnica u Gradskoj skupštini Anka Mrak Taritaš svakako će, kaže, barem nekoliko puta posjetiti ZFF.

– Toliko je dobrih filmova s aktualnim temama, a uvijek me vesele i novi programi – ističe A. Mrak Taritaš.

Da je filmova puno, a vremena malo, najbolje zna direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski.

– Svakako preporučujem naslove iz glavnoga programa dugometražnoga filma za koje bih volio da ih mogu sve pogledati – kaže Puhovski. Organizatori, pak, ističu kako je poslastica ovogodišnjega festivala i gostovanje Geraldine Chaplin, kćeri Charlieja Chaplina i glumice u filmu “Sidro i nada”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije