Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDINSTVENA PRILIKA

Ovog vikenda u Maksimir stiže Gorski kotar

Medvjedi s Risnjaka
Foto: V. Bolf
1/3
08.09.2021.
u 18:00

Kako bi posjetitelji Zoološkog vrta Gorski kotar mogli doživjeti i osjetilima okusa i mirisa, u restoranu Kod morskog lava očekuje ih jelovnik nadahnut goranskom gastronomijom.

U Zoološkom vrtu grada Zagreba tijekom vikenda će se predstaviti Nacionalni park Risnjak i turistička ponuda Gorskog kotara.

Djelatnici Nacionalnog parka Risnjak i Turističke zajednice Gorski kotar Zagrepčane pozivaju da u subotu i nedjelju, 11. i 12. rujna, posjete Zebrin trg. Tamo će ih upoznavati s krajem iz kojeg dolaze.

- Zainteresirani će moći razgledati izložbu fotografija Risnjaka te doznati sve o ljepoti prirode te bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta nacionalnog parka u kojem izvire Kupa i s čijeg vrha pogled puca na Primorje, Sloveniju te Lokvarsko jezero i okolno gorje. - najavljuju organizatori.

Foto: M. Vrdoljak

BOGAT PROGRAM

Vedran Slijepčević, doktor veterinarske medicine i predavač na Veleučilištu u Karlovcu, održat će zanimljivo predavanje o risu, tajanstvenoj životinji po kojoj je Risnjak dobio ime. Istaknut će i činjenicu da je Gorski kotar jedno od rijetkih područja na našem kontinentu gdje obitavaju sve tri velike europske zvijeri: euroazijski ris, sivi vuk i smeđi medvjed.

Uz predavanja ekipa NP Risnjak priprema i kulturni program. Naime, Mali teatar i Kotar teatar donose predstavu „Palac sim, palac tam!“

Detaljan program za vikend nalazi se na mrežnim stranicama Vrta.

Foto: M. Vrdoljak

Kako bi posjetitelji Zoološkog vrta Gorski kotar mogli doživjeti i osjetilima okusa i mirisa, u restoranu Kod morskog lava očekuje ih jelovnik nadahnut goranskom gastronomijom.

>> Pogledajte: Policija novom aplikacijom prati neplaćene kazne na granici!

 

Komentara 1

AF
AfganistanskiHrvat
19:43 08.09.2021.

Smijem li imati medvjeda u stanu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije