Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GDJE I KAKO SE ZABAVITI U METROPOLI

Ovog se vikenda sve vrti oko fašnika

Foto: Muzej grada Zagreba
1/2
21.02.2020.
u 16:50

Nezaboravne interpretacije hitova s velikog platna sutra u 20 sati u Kinoteku donosi Filmmusicorkestar.

Stiglo je vrijeme karnevala, vrijeme plesa i šala. Za sve maske divni dani, raspjevani i razigrani, zapisano je u starim narodnim stihovima o jednoj od najveselijih tradicija u godini. Zabave, naravno, neće nedostajati ni u metropoli i okolici jer se ovaj vikend organiziraju brojne fašničke povorke i fešte.

Dječji maskenbal na ledu uz glazbenu kulisu stranih i domaćih hitova, primjerice, 30. će se put u nedjelju od 10.30 do 12 sati održati na SRC-u Šalata, a istoga će dana popodne klinci u maštovitim kostimima zablistati pod svjetlima reflektora u Centru za kulturu Trešnjevka. Karnevalske radionice, frizeraj i šminkeraj, kao i izbor najbolje maske te spaljivanje fašnika, zabavljat će sutra od 14.30 sati i mališane u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad.

Dokumentarac o Larssonu

Dramatičan život i nasljeđe slavnoga pisca i novinara Stiega Larssona, autora trilogije Millennium, tematizira dokumentarni film “Čovjek koji se igrao vatrom” redatelja Henrika Georgssona koji možete gledati večeras u 19 sati u Dokukinu KIC.

Žive slike koje će vas vratiti u zagrebačku prošlost

Tatari u potjeri za kraljem Belom IV. i mlinarica Barbara Kovačić samo su dio novih likova “Živih slika” u Muzeju grada Zagreba, u čijem 21. izdanju možete uživati sutra i u nedjelju od 11 do 14 sati.

Svijet prirode uz krafne

Muzealci maskirani u likove inspirirane biljnim i životinjskim carstvom već 10. godinu otkrivaju zanimljive priče iz svijeta prirode. Uz krafne će se sutra od 10 do 14 sati u Prirodoslovnom muzeju uživati i u radionici o mimikriji te predstavi “Naš zeleni svijet”.

Geržina slavi 50. rođendan

Koncertom “Na pola puta”, koji će biti presjek njegove 30-godišnje karijere, cijenjeni saksofonist i skladatelj Igor Grežina u nedjelju u 19.30 sati u Komediji slavi 50. rođendan. Društvo na pozornici pravit će mu Massimo, Gabi Novak, Ivana Kindl, Saša Lozar...

Foto: Mala scena

Kraljevnu na zrnu graška

“Kraljevnu na zrnu graška”, najstariju predstavu Male scene, u nedjelju u 17 sati izvode – Vitomira Lončar i Ivica Šimić. Spletom okolnosti nastalih zbog koronavirusa, par koji živi u Kini zatekao se u Zagrebu pa će zaigrati u komadu koji su postavili 1986.

Peti festival maslina

Vrhunska maslinova ulja, koja su poznata kao esencija zdrave prehrane, sutra i u nedjelju u hotelu Westin možete degustirati uz vodstvo certificiranih stručnjaka. Peto izdanje Festivala maslina prate i brojna predavanja i radionice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije