Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznajmljivanje prostora

Ovo je prvi Bandićev projekt otkad je opet gradonačelnik

prazni prostori
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
21.04.2015.
u 12:11

Gradonačenik je 17. travnja raspisao natječaj za poslovne prostore, ali za taj najam još vrijedi 'stara tarifa'. Po novoj, gradski prostori davat će se u najam od 3 do 7 kuna po kvadratu

Davanje u najam gradskih poslovnih prostora za tri, pet ili sedam kuna po četvornom metru, ovisno o lokaciji. Prvi je to, sam je jučer najavio, veći projekt gradonačelnika Milana Bandića nakon povratka na posao.

Podrška obrtnika

Za desetak dana, rekao je, znat će se više o cijelom projektu, a zasad je otkrio da će se na taj način konačno iznajmiti svi poslovni prostori koji u gradu “zjape prazni i nagrđuju ga”.

-Prostori su prazni i time se gomila gubitak. Želim da sve bude puno i da se radi. Naravno, neka ne računaju svi s prostorom na Jelačić placu, ali u jednoj od zona, dobit će ga – poručio je gradonačelnik Bandić, koji je 17. travnja raspisao posljednji natječaj za davanje u zakup 50 poslovnih prostora diljem grada te ukupno 29 garaža i garažnih mjesta. Oni koji će aplicirati za poslovne prostore koje nudi Grad, to mogu napraviti do 4. svibnja, a već tri dana nakon toga doznat će jesu li ih dobili ili ne.

Međutim, sudeći prema natječaju, u kojem se prostor namijenjen trgovačkoj djelatnosti veličine devet i pol četvornih metara u Ulici Vile Velebita u Dubravi iznajmljuje za 210 kuna, oni koji žele svoje mjesto za rad unajmiti od Grada, morat će pričekati tek sljedeći natječaj, koji će biti po “gradonačelnikovoj tarifi”. Kako iz poslovnih prostora, ali i u njih u Zagrebu najčešće ulaze obrtnici i ugostitelji, iznajmljivanje po tri, pet i sedam kuna, istaknuo je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, njima će i više nego dobro doći.

Ista cijena svima

– U gradu ima dosta praznih poslovnih prostora, ali neki od njih su i u privatnom vlasništvu te u procesu pretvorbe, tako da nije Grad ipak za sve kriv – rekao je Mirza Šabić, koji inicijativu Milana Bandića podržava jer je, kako kaže, dobro kada se radi, pogotovo kada prostore preuzmu tradicijski obrti koji Zagreb čine gradom kakav jest. Međutim, kaže Šabić, nova tarifa trebala bi se razmotriti i za one prostore koji su već iznajmljeni. 

Komentara 9

Avatar ankabutorac
ankabutorac
12:28 21.04.2015.

Dok god se grade shopping-centri moze on te prostorije i badava djeliti, ali nema sanse da se kupci zalete u te male ducancice sta je stvarno steta....ima ih po Zagrebu kolko hoces, pogledajte Subicevu i Zvonimirovu...

DA
damirtankovic
14:49 21.04.2015.

Al buju opet plave kovertice frcale, hahaha!

Avatar wratnik
wratnik
15:56 21.04.2015.

mora sada nadoknaditi zaostatak, jer mu musterije cekaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije