Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNO, ALI ISTINITO

FOTO: Ovo je hrpa papira koja treba za zahtjev za obnovu nakon potresa

Obnova u Zagrebu
Foto: Facebook
1/2
07.02.2021.
u 13:28

Na različitim adresama mogu se dobiti različita tumačenja i samo jedna pouzdana informacija: da je računalna aplikacija za obnovu - još u izradi, stoji u objavi na Facebooku

U Facebook grupi 'Potres u Zagrebu - svi mi u centru' građani su nezadovoljni koliko papira moraju predati za obnovu zgrade. Naime, nezadovoljni su što, kako tvrde, jer nema informacije o tome predaje li se dokumentacija elektronički ili papirnato ili na oba načina.

"Ovako izgleda prikupljena dokumentacija za konstrukcijsku obnovu peterokatnice u centru Zagreba.

Nisam uspio pojedinačno izbrojati stranice , no izmjerio sam da je debljina hrpe 13 cm, s težina 6,3 kg. A koliko bi tek bilo da većina dokumentacije nije ispisana obostrano.

Jeste li primijetili da na stranicama Ministarstva i Fonda nema informacije o tome predaje li se dokumentacija elektronički ili papirnato ili na oba načina?. Treba li uz svaki obrazac ponovno priložiti svu istu dokumentaciju? Na različitim adresama mogu se dobiti različita tumačenja i samo jedna pouzdana informacija: da je računalna aplikacija za obnovu - još u izradi.

Zato predajemo sve papirnato i digitalno. A poslije će vjerojatno biti rečeno: pa niste trebali sve printati, mogli ste predati na USB-u. Ili još bolje: nedostaje vam još jedan papir", napisao je jedan od stanovnika centra.

Foto: Potres u Zagrebu Svi mi u centru

Ključne riječi

Komentara 5

TI
tico123
14:10 07.02.2021.

užas od HR birokracije

KO
Kokoiduhovi
14:00 07.02.2021.

Nažalost, birokrati koje dižu ruke za zakone (i za to im plaćamo odlične plaće), nemaju pojma, pa se sve prevaljuje na građane - stranke. Imaju ovlasti i baze podataka za hrpu toga, tak da ljudi uopće ne bi trebali vadititi 7/8 tih papira. Ali ako je želja bila da mnogi odustanu i odluče pokrpati štetu kak se da i kak mogu uz rizik , birokrati će biti zadovoljni.

BU
burza
16:42 07.02.2021.

Ako zelis nesto mukte moras se potruditi barem skupiti papire ako mora biti po zakonu nejde preko koljena a poslje ovaj je zamracil onaj je zanracil toga nema kad novce daje Evropa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije