Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prestižna titula

Ovih 15 dama bori se za mjesto Zagrepčanke godine

Zagrepcakna godine
Foto: PIXSELL
1/5
02.04.2019.
u 16:59

Uz samu nagradu “najzaslužnija” žena metropole dobit će i 50 tisuća kuna.

Da su od Zagreba samo Zagrepčanke ljepše, jasno je odavno, baš kao što i ptičice na grani već znaju da sa ženama iz metropole nema šale. Poduzetne, pametne, marljive, snažnog duha, odlučne i ustrajne u onome što žele postići stanovnice su ovog grada, koji svake godine odabire jednu “najzaslužniju” kojoj pripadne titula Zagrepčanke godine. Uz nagradu ide i 50 tisuća kuna, a za trofej, koji će se i ove godine dodijeliti na Dan grada 31. svibnja, borit će se 15 dama.

Hit među đacima

Boriti, doduše, uvjetno rečeno jer nijedna od 15 spomenutih za nagradu nije nominirala samu sebe, a tko će biti laureatkinja odlučit će Gradska skupština. Kao i svake godine, lista je poprilično šarolika pa su se na njoj našle glazbenice, glumice, umjetnice, aktivistice, sportašice, učiteljice, profesorice.

Video - 16 najmoćnijih žena u hrvatskoj politici i društvu

Među najpoznatijim imenima svakako su, među ostalima, glazbenica Zdenka Kovačiček, koju je predložila Hrvatska glazbena unija, zatim glumica Ksenija Pajić, koju je nominirala njezina Gavella, pa aktivistica Autonomne ženske kuće Zagreb Neva Tölle, prijedlog Ženske mreže Hrvatske, i fotografkinja Slavka Pavić, kojoj nagradu želi Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti.

U 15 veličanstvenih uvrštena su i imena koja su na prvu možda nepoznata široj javnosti, ali koja se nikako ne bi smjela previdjeti. Mihaela Koren svakako je jedno od tih imena, a na listu je stigla na prijedlog Gradskog ureda za strategijsko planiranje. Ova je učiteljica zvijezda među svojim đacima, a upravo su oni Mihaeli Koren pripremili posebno iznenađenje lani u lipnju, kad su na jumboplakatu u blizini škole napisali “Znate li gdje radi najbolja učiteljica u gradu? U 4. A OŠ Dobriše Cesarića”.

A upravo je Učiteljski fakultet za nagradu predložio svoju izvanrednu profesoricu, povjesničarku dr. sc. Andreu Feldman. Uz nju, “fakultetsku” nominaciju ima i redovita profesorica na FER-u dr. sc. Željka Car, dok su među nominiranima i dvije žene iz svijeta sporta. Jedna je karatistica Ana Marija Bujas Čelan, koju je predložio Zagrebački karate savez.

Galerija - Ovo su najutjecajnije žene u hrvatskom biznisu i financijama

Dugogodišnji obrt

Druga je, pak, svjetsko srebro Iva Olivari, team menadžerica nogometne reprezentacije, prijedlog upravo HNS-a. Tu su i žene iz područja umjetnosti pa su za Zagrepčanku godine nominirane i bivša ravnateljica Žar ptice Marija Sekelez, ravnateljica Umjetničkog paviljona Jasminka Poklečki Stošić te umjetnica i dizajnerica Sanja Bachrach Krištofić. Nagrada bi mogla i u ruke Jasne Kovačević, dugogodišnje voditeljice knjižnice Bogdana Ogrizovića, Spomenke Krebsz, frizerke majstorice koja svoj obrt “Beauty” vodi već 29 godina, ili Biserke Rajković Salate, glavne urednice i utemeljiteljice časopisa Zagreb moj grad.

Komentara 7

DU
Deleted user
18:19 02.04.2019.

Za drugaricu Nevu Tole sam siguran da bi uvjerljivo osvojila 1 mjesto na natjecanju u mrznji protiv hrvatske drzave...katolicke crkve i svega sto prosjecan hrvat poštiva...lajača pair exelance

ZA
zagi101
20:39 02.04.2019.

Uh kako su mi dragi ovi aktivisti, sisaju iz proračuna a pljuju po državi. sve takve udruge skinuti s proračuna pa da vidimo kolko bu ih opstalo.

Avatar Niškorist
Niškorist
13:29 04.04.2019.

Pobijediti će ona koja ima člansku iskaznicu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije