Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kulturna baština

Ove se godine uređivalo sedam kulturnih objekata

križ
Marko Lukunić/PIXSELL
25.11.2010.
u 13:58

Najsloženije radove zahtijevala je kurija Bedeković u Donjoj Lomnici. Radovi će biti gotovi 17. prosinca

Ove godine Grad Velika Gorica uređivao je čak sedam kulturnih objekata.

Najsloženije radove zahtijevala je kurija Bedeković u Donjoj Lomnici. Iako su radovi trebali završiti prošloga tjedna, zbog problema u nabavi ploča koje se montiraju u slojeve poda radovi će biti gotovi tek 17. prosinca. Za te je radove Ministarstvo kulture izdvojilo sto tisuća kuna.

Zaštitni radovi izvodili su se i na “drvenim turopoljskim ljepoticama”, na kapeli sv. Antuna Padovanskog u Gustelnici, sv. Barbare u Velikoj Mlaki, kapeli sv. Ivana Krstitelja u Buševcu. Za te je radove iz gradske blagajne iscurilo 155.400 kuna.

Za restauracijske radove na zidnom osliku u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici Grad je izdvojio 70.000 kuna.

– Iznimno nam je važna kulturna baština, po kojoj su naš kraj i naše Turopolje poznati. I nadalje planiramo raditi i ulagati na očuvanju kulturnih dobara na području Velike Gorice – naglasio je dogradonačelnik Ervin Kolarec.

Na starom gradu Lukavcu obnovljeni su pokrov i dimnjak, što je stajalo 120.000 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije