Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema kažnjavanja

Nije šala: Ovdje parkiranje možete platiti, ali i ne morate ako ne želite

27.04.2016., Zagreb - Na parkiralistu  ispred I. postaje prometne policije u Heinzelovoj 98 naplacuje se parkiranje prema cijeniku druge parkirne zone. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
11.05.2016.
u 13:32

Sat bi trebao stajati tri kune, no kontrolori ondje ne zalaze. Prostor je to na kojemu svoje automobile ostavljaju i brojni “plavci” koji rade u zgradi, a u Zagrebparkingu kažu da njih nema smisla globiti

Znate li da u Zagrebu postoji parkiralište koje je pod naplatom, no na kojemu sigurno nećete dobiti kaznu ako parkiranje ne platite? Platiti možete ako hoćete jer postoji i automat, no ne morate jer kontrolori Zagrebparkinga onamo ne dolaze.

Neće se zamjerati

Riječ je o velikom parkiralištu uz zgradu policije u Heinzelovoj koje je od kolovoza 2014. pod naplatom u drugoj zoni, gdje za sat parkiranja treba izdvojiti tri kune, no javna je tajna da ondje nema kontrole naplate.

– Zašto plaćate parkiranje? Pa ovdje se ne naplaćuje – dobacila je Đurđica Božić vozaču koji je ubacivao novac u automat.

– Ne trebate platiti. Meni je policajac iz kućice rekao da ovdje nema kontrole – dodala je.

Unatoč tomu, vozač je ubacio devet kuna i platio tri sata parkinga jer očekuje gužvu dok izvadi potrebne dokumente, a Đurđica Božić nam je objasnila da u ponedjeljak automat nije radio i da se raspitivala kod policajca gdje je drugi, no on joj je odvratio da naplata nije potrebna.

Nije dobro da reda nema. Policajci bi trebali imati mjesto u dvorištu, a ne da nama građanima zauzimaju parkiralište

Da nema kontrole znaju i drugi građani. – Dovezao sam kolegu koji ovamo često dolazi i rekao mi je da ne trebam platiti parking pa samo čekam slobodno mjesto. Vjerojatno se kontrolori neće zamjerati policiji – komentirao je jedan građanin.

Spora nema

Zagrepčanka Ivana pak za to je saznala na šalteru u policiji.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

– Baš sam bila na redu i komentirala da idem produljiti parkiranje, no službenica mi je rekla da nema potrebe jer Grad i policija vode spor oko parkirališta i da se parking ne naplaćuje sve dok se on ne riješi. Nisam produljila, no nisam dobila ni kaznu – kazala nam je Ivana.

Provjerili smo u Zagrebparkingu kontroliraju li parking oko policije i vodi li se spor te dobili objašnjenje da je parkiralište pod naplatom i da spora nema. Neslužbeno pak doznajemo da na parkiralištu svoje automobile ostavljaju brojni policajci koji rade u zgradi i koji su se žalili nakon uvođenja naplate jer im je skupo plaćati cjelodnevne karte.

– Naši dečki onamo odu jako rijetko, no nema smisla pisati kazne policiji, problem se mora riješiti na višoj razini – kazao nam je izvor iz Zagrebparkinga.

Neslužbeno doznajemo da iz policije traže uvođenje četvrte zone naplate u kojoj se za cijeli dan parkiranja plati 10 kuna.

– Nije u redu da reda nema. Ili treba uvesti naplatu ili je ukinuti. Policajci iz Heinzelove trebali bi imati mjesto u dvorištu, a ne da ovdje zauzimaju parkiralište građanima koji na slobodno mjesto čekaju i po pola sata – rekao nam je prolaznik Krešimir Roglić.

Komentara 10

RT
Rollo.Tomasi
14:41 11.05.2016.

Sramotna firma zvana MUP filozofira već godinu dana oko te naplate parkinga i nitko od šefova nije prstom mrdnuo da se to riješi. Samo me zanima nakon što su skinuli u prosjeku 200 kuna s plaće ljudima koji rade u toj zgradi, odakle će ti isti namaknuti još 220 za mjesečni parking...

Avatar Niškorist
Niškorist
15:07 11.05.2016.

Možda sada budu poslali ?

ZH
zlatko Horvat
07:46 12.05.2016.

tu bi trebalo biti besplatno parkiranje, nitko ne dolazi tamo na cjelodnevni boravak nego obaviti poslove koje se jedino tamo obavljaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije