Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Advent u Maksimiru

Ovdje je raj za klince, a hit sezone je koturalište

Advent u Maksimiru
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/16
11.12.2019.
u 08:40

Djeca se u grijanim paviljonima mogu igrati s vilenjacima, izrađivati čestitke i pisati Djedu Mrazu

Raskošno osvijetljen park na čijemu vas ulazu dočekuje dvometarski Orašar, simbol ovogodišnjeg blagdanskog sajma u Zagrebu, uistinu ostavlja dojam kao da ste zakoračili u božićnu bajku. Nema toliko gužve kao u centru grada, kažu posjetitelji Adventa u Maksimiru, a blještavo okićenom “šumom” u kojoj se skrivaju i nešto manje figurice Orašara širi se ugodan miris kuhanog vina, fritula i pečenih kobasica u kojima se uživa za grijanim stolovima pa nije toliko hladno.

Dobar je i gastroizbor

– Obožavamo dolaziti ovamo, nekako je ljepše i intimnije nego u središtu grada, a opet veoma zabavno – objašnjava Ivana Sulić zašto je i ove sezone s obitelji odabrala Advent u Maksimiru. Gušt im je, dodaje, i prošetati se osvijetljenom šetnicom do Vidikovca.

– A ovdje se možemo i rolati, to mi je zapravo najzabavniji dio – napominje desetogodišnja Lara Sulić.

Ove je sezone, naime, nedaleko od ulaza u park postavljeno koturalište na čak 400 kvadrata, a posjetitelji mogu odabrati disco ili inline koturaljke, ovisno o tome koliko spretnosti imaju u nogama.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

Obitelj Babić, pak, prvi je put došla na Maksimir, a posebno su se ugodno iznenadili, kažu, ponudom hrane, unatoč tome što je kućica daleko manje nego u centru. I dok su se Sulići častili porcijom germknedli s Nutellom, Babići su se odlučili za fritule. A u izboru su još domaće kobasice, poput slavonske i češnjovke, hot dogovi i krafne, kao i buncek, pašticada u pecivu, trgana svinjetina... Za desert se nude i štrukle, palačinke, vafli, dok se ugrijati možete, dakako, kuhanim vinom.

Prvo po slatkiše

– I to u svim varijantama, a za nas koji volimo malo žešće, može se naći rakije – namiguje Mislav Dorčić, koji je u Maksimir došao s djevojkom Jasnom Migec.

Brojne klince mami i štand sa slatkišima na kojemu se mogu naći i velike “candy cane” lizalice te jestiva licitarska srca.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

– Naš je štand za većinu roditelja prva postaja u Maksimiru – smije se Shade Dezdani.

A razlog zašto je među posjetiteljima najviše obitelji s djecom, kažu, bogat je sadržaj za klince. Dok roditelji obilaze štandove s hranom, djecu u grijanim paviljonima čuvaju vilenjaci, animatori s kojima se mogu igrati, izrađivati božićne čestitke i slati pisma Djedu Mrazu. Svaki se dan organiziraju i dječje predstave, obilazak maksimirskoga parka i čitanje priča.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije