Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaće delicije

Otvoreni 9.Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagreba i Županije

hrana
AFP
16.10.2010.
u 14:04

Dani tradicionalno pripremljenih domaćih delicija, što jestivih što pitkih održavaju se 16. i 17. listopada u Boćarskom domu u Zagrebu.

Deveti po redu "Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba" danas je otvorio Stjepan Kožić, Zagebački Župan, a svečanom otvorenju su prisustvovali i Josip Kraljičković, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede te izaslanik Milana Bandića, Emil Tuk pročelnik gradskog Ureda za poljoprivredu i šumarstvo.

Dani tradicionalno pripremljenih domaćih delicija, što jestivih što pitkih, održavaju se 16. i 17. listopada u Boćarskom domu u Zagrebu.

Potrošače grada Zagreba Kraljičković je pozvao da potpomognu proizvođače iz "zelenog prstena" glavnoga grada kako bi se uspjeli očuvati izvorni hrvatski proizvodi, a izlagačima je poručio da iskoriste državne potpore kako bi bili što bolje pripremljeni kada Hrvatska uđe u Europsku uniju.

Istoga mišljenja je bio i Župan koji je uvjeren kako i izvorno domaći proizvodi mogu naći svoje mjesto na policama urbanih sredina.

"Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba" posebno će biti zaniljive za ljubitelje meda, mesnih prerađevina, domaćih slastica i vina, najbrojnijih štandova među ukupno 112 izlagača.

Zanimljivo kako je dan otvorenja sajma ujedno i Svjetskog dana hrane koji se obilježava upravo 16. listopada.

Komentara 1

OB
-obrisani-
23:30 18.10.2010.

Prezentiram vam novu socijalnu mrežu People String koja je na pravom putu da po broju clanova pretekne do sada neprikosnoveni Facebook. To joj polazi za rukom iz razloga što People String 70% svojih prihoda dijeli svojim korisnicima. Korištenje ove mrežee je potpuno besplatno, na njoj možete raditi sve što i na Facebooku, a uz to još i zaradivati novac. Kratak tutorijal o mreži: www.youtube.com/watch?v=rVvIjB_x8ik Direktan link za registraciju: http://www.peoplestring.com/?f=badblueboys

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije