Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blaže mjere

Otvorene ribarnice na Dolcu, Utrini i Trešnjevci, ali i drive-in na Zelenoj tržnici

Tržnica Dolac
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
09.04.2020.
u 13:17

Provodit će se i mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja svih prostora. Na tržnicama Dolac, Kvaternikov trg, Trešnjevka i Špansko postavljene su i drvene kućice iz kojih se prodaju poljoprivredni proizvodi.

Pune kašete raznih vrsta riba dočekale su kupce u ribarnici na zagrebačkoj tržnici Dolac, no pod posebnim uvjetima - prodavači su od onih koji ulaze u prostor odvojeni pleksiglasom, a nitko ne može ući bez dezinfekcije ruku. Prvi radni dan ribarnica u posebnim mjerama jedva su dočekali i Zagrepčani, koji su došli kupiti svoje primjerke za blagdan Velikog petka, no pravu navalu prodavači očekuju tek sutra.

Otvorene su od danas i ribarnice na Utrini i Trešnjevci, a sutra bi mogla početi i prodaja mlijeka i mliječnih proizvoda. Na svim tržnicama su postavljeni i punktovi za dezinfekciju ruku djelatnika, zakupaca i kupaca, a osigurano je i nošenje zaštitnih maski za lice djelatnika i zakupaca.

Iz Tržnica Zagreb poručuju da su postavljene upute na svim ulazima i vidljivim mjestima te osigurani uvjeti za strogo pridržavanje mjera udaljenosti između osoba. Provodit će se i mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja svih prostora. Na tržnicama Dolac, Kvaternikov trg, Trešnjevka i Špansko postavljene su i drvene kućice iz kojih se prodaju poljoprivredni proizvodi. 

- Za sada imamo dovoljno kućica, a ako poraste broj zainteresiranih OPG-ova potrudit ćemo se da osiguramo dostatan broj kućica za njihove potrebe. Pozivamo i druge vlasnike OPG-ova, što uključuje i cvjećare, da se jave i nastave s prodajom - kazao je gradonačelnik Milan Bandić. Zagrepčanima je od danas dostupna i drive-in prodaja u sklopu Zelene tržnice na Žitnjaku.
Prostor je to u kojemu kupci mogu naručiti proizvode iz svojih automobila, platiti ih, nakon čega im se proizvodi stave u prtljažnik, a sve, kažu iz garadske uprave, sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite s naglaskom na što manji socijalni kontakt. 

Podsjećamo, rade tržnice: Dolac, Utrina, Jarun, Prečko, Gajnice, Trešnjevka, Kvatrić, Špansko, Volovčica, Dubec, Trnsko, Botinec, Vrapče, Sesvete, Kustošija. Radno vrijeme im je od 8 do 13 sati.

FOTOGALERIJA Pogledajte i kako su otvorene tržnice diljem Hrvatske

Tržnica Dolac
1/24
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije