Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DO 4. SVIBNJA

Otvorene prijave za radionicu videospotova

Poziv za radionicu
Foto: Privatna arhiva
1/2
24.04.2020.
u 08:03

Za prijavu je potrebno do 4. svibnja na e-mail radionice@kkz.hr poslati sinopsis ili scenarij i biografiju.

Radionica videospotova voditeljice i iskusne redateljice te režiserke Marine Uzelac povezuje filmske autore s glazbenim izvođačima te same autore kreativno izaziva u stvaranju inovativnih pristupa u formi video spota. Trajat će šest tjedana, prijave za nju su otvorene do 4. svibnja, a održavat će se jednom tjedno online do daljnjega, te se potiče polaznike da već pri prijavi razmišljaju o videu koji se može u potpunosti snimiti kod kuće. 

Polaznike se od samog početka usmjeravaju na praktičan rad kroz pisanje scenarija, produkciju, snimanje i montažu, gdje se potiču inovativni pristupi s vizualima i sadržajima koji će uz autorske pjesme stvarati zanimljivu sintezu. Dakle, od polaznika se očekuje predznanje i tehničko poznavanje osmišljavanja, snimanja i montaže. Na radionicu se prima šest naprednih polaznika, a za prijavu je potrebno do 4. svibnja na e-mail radionice@kkz.hr poslati sinopsis ili scenarij i biografiju.

"Važno je spomenuti da se u ovom slučaju ne rade ‘klasični’ spotovi koji uključuju bendove dok sviraju, kao i da nema bilo kakvog kreativnog miješanje bendova u zamisao videa, dakle budući glazbeni video je potpuno autorsko djelo polaznika. Nakon što video spotovi budu finalizirani, glazbeni izvođači će imati priliku odabrati žele li potpisati radove kao official ili unofficial video", stoji u priopćenju.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije