Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arepera Maracay

Otvara se prvi venecuelanski restoran u Zagrebu i Hrvatskoj

31.08.2020.
u 21:15

Glazbenik Ricardo Luque, nekadašnji pjevač Cubisma s obitelji otvara restoran u Preradovićevoj

Zagrebačka Preradovićeva ulica dobit će još jedan biser u svojoj niski. Na početku ove ulice, žile kucavice zagrebačkog noćnog i društvenog života, bivši pjevač Cubisma Ricardo Luque u utorak otvara restoran Arepera Maracay. 

Bit će to prvi venecuelanski restoran u Zagrebu, ali i u čitavoj Hrvatskoj. Sretnu je vijest Arepera objavila na svojoj Facebook stranici, na kojoj je definirana kao fast food. Areperine delicije do sad smo imali prilike probati na food festivalima, no sada konačno dobiva svoj 'krov nad glavom' u Zagrebu. 

Restoran je dobio ime po arepama, ukusnom južnoameričkom jelu koje potječe iz pretkolumbovskih dana, a oko mjesta nastanka spore Kolumbija i Venecuela koje ga svojataju.  

Arepas su “pogačice” koje se peku od kuhanog kukuruznog brašna. U nekim se verzijama kukuruzu dodaju jaja ili juka: samo Kolumbija poznaje više od 80 tipova arepa, piše Kult plave kamenice. 

Arepe se serviraju s nizom slanih priloga, od kravljeg sira, avokada i šunke do kompleksnijih umaka. Mogu se rezati, pa koristiti za sendviče ili služiti kao podloga za slatke namaze. Wikipedija tvrdi da više od 70 posto stanovnika Venezuele redovito jede arepe. Budući da se veselimo svakoj etničkoj diversifikaciji gradske gastro scene, sa zanimanjem iščekujemo otvorenje prvog zagrebačkog venezuelanskog restorana.

Komentara 3

ŠO
Šou
23:14 31.08.2020.

Nisam znao da je zagreb u hrvatckoj

DU
Deleted user
20:46 04.09.2020.

Reklama plaćena besplatnim jelom i pićem ...

ST
steve
23:20 31.08.2020.

Ovi recepti iz Venecuele vecernji ne ce napisati da su zasladeni hrvatskim mirodijama hrvatskih iseljenika, jer to nije zgodno pisati. Ocekujemo mlade hrvatske povratnike i iz drugih zemalja svijeta da donesu svoje najbolje recepte da ih kusamo i da znamo cime se nasi ljudi hrane a i da ostaju u svojoj zemlji djedova i pradjedova. Bravo Glasnovicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije