Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slastice s potpisom

Otvara se prvi butik s dizajniranim tortama

Kodrić posebnu pažnju pridaje izgledu svojih slastica
VL
13.09.2011.
u 11:00

Po kolače i torte mladog dizajnera kupci se neće tek ušetati u prostor i izabrati ono što im se sviđa, namjera mu je da se zajednički smisli željena slastica

Pet je sati i većina Zagrepčana spava. Miris belgijske čokolade ispunio je svaki milimetar kuhinje, a Kristijan Kodrić završava još jednu savršenu tortu.

Počinak mu nije ni na kraj pameti; još mora obići radove, provjeriti jesu li sve namirnice naručene i staviti ostatak pozivnica u kuvertu. Nekoliko je dana do otvorenja La Torterije, a ponuda vrhunski dekoriranih torti, kolača i ostalih delicija odavno je isplanirana pa iznenađenja za njihova vlasnika nema.

Borba s birokracijom

No, bit će ih za goste koji će 17. rujna doći u Deželićevu, jedino mjesto u gradu u kojem će slastice voditi glavnu riječ.

– Oduvijek sam znao što ću biti. Slastičarstvo je jednostavno strast – govori dizajner torti koji je već u djetinjstvu lijepio brčiće i na glavu navlačio kuharsku kapu.

San o vlastitom biznisu napokon je ostvario nakon što je dao otkaz na mjestu glavnog slastičara u jednom zagrebačkom hotelu. Nakon borbi s birokracijom, uspio je pronaći lokaciju, okupiti kreativan tim i početi s osmišljavanjem ponude. I premda je tajnik sekcije slastičara RH jedini u zemlji koji će otvoriti ekskluzivan butik i web-shop torti, vjeruje u uspjeh, jer kada ima ljubavi prema poslu koji radiš, tvrdi, uspjeh je zajamčen.

No, u Hrvatskoj znanje o tehnikama i načinima pripreme nije mogao steći pa je znanje odlučio potražiti u Londonu.

“Radionica torti”

Skiciranje torte, priprema za dekoriranje i oblaganje, obrada čokolade, fondant i gum paste sada su njegova specijalnost. Ne čudi zato veliki interes poznatih osoba za koje je već spremao slastice. U La Torteriji planira izlagati radove polaznika svojih “torta radionica” kako bi ih inspirirao da i sami pokrenu vlastiti posao. A mladi poduzetnik za početak si želi samo jedno:

– Želim da uđete u moj butik, razgledate torte, čokoladne skulpture, voćne košarice i naručite što vam se sviđa, a ako želite nešto posebno i drukčije, da sjednete sa mnom kako bismo osmislili i skicirali vrhunsku slasticu prema vašim željama.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar lola lola
lola lola
01:25 14.09.2011.

Svaka cast, ovo na slici izgleda predivno, steta sto nema galerije slika da se malo poskicaju i torte....Nadam se da ce biznis proraditi i opstati...Obozavam slastice i cokolade!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije