Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi u Europi

Otvara se hotel inspiriran grafitima u Branimirovoj i starom tvornicom slatkiša

Novi hotel bit će u Branimir centru
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
23.10.2018.
u 17:07

Goste će u znak dobrodošlice dočekivati jednim od naših najpoznatijih proizvoda – Kraševim bombonima “505 s crtom”

Prostor inspiriran industrijskim dizajnom kojem je ugodna atmosfera zaštitni znak. Tako će izgledati unutrašnjost nekadašnjega hotela Arcotel Allegra u Branimir centru koja će po završetku radova postati hotel s četiri zvjezdice iz Hilton grupacije – Canopy by Hilton. Za Hiltonov eklektični brend Canopy, za koji je karakteristično spajanje međunarodno utvrđenih standarda u uređenju s lokalnim obilježjima, ovo će biti tek druga lokacija u Europi; nakon Reykjavika, a prije Londona, Madrida i Pariza.

Domaće na jelovniku

Neuštogljenost u dizajnu, kao i neformalnost u uslugama i ponudi, bit će glavne odlike hotela koji bi svoja vrata trebao otvoriti do kraja mjeseca.

– Cijeli je koncept hotela, od dizajna do ponude, temeljen na susjedstvu. Dakle, sve će odisati štihom nekadašnjih starozagrebačkih tvornica koje su se nalazile u ovom dijelu grada, kao što je Union, odnosno kasnije Kraš – poručuju iz hotela. Čak će i jelovnici biti inspirirani domaćim proizvodima i na njima će sve biti tradicionalno hrvatsko, a goste će u sobama u znak dobrodošlice dočekivati jedan od naših najprepoznatljivijih prehrambenih proizvoda, Kraševi bomboni “505 s crtom”. Uređenje hotela prepušteno je studiju Franić i Šekoranja koji su i akreditirani Hiltonovi projektanti.

– Budući da je hotel smješten u blizini epicentra zagrebačkoga “street arta”, odnosno popularnoga zida s grafitima i željezničke pruge, cijeli će interijer biti protkan različitim elementima urbanih obilježja Zagreba – kažu u upravi hotela.

Dok će zajedničke prostorije poput bara ili predvorja biti uređene u tzv. upscale lifestyleu, u kojemu ležernost spaja naizgled nespojive stvari, spavaće će sobe biti minimalističke, jednostavne, a posebne su po tome što ništa u njima nije rađeno na industrijskoj bazi.

Bicikli za razgledavanje

– Sve je dizajnersko, ništa nije rađeno “na veliko”, čak su i madraci unikantni – govore u Canopyju, u kojemu će se urediti 150 soba. Unatoč tomu što je dio velike grupacije i što postoje pravila kada je uređenje u pitanju, Canopy u Branimir centru bit će unikatan, i to baš zato što će biti, kažu, “najzagrebačkiji” hotel u gradu. Kako bi posjetitelji doživjeli metropolu i izvana, moći će koristiti Canopy bicikle na kojima će se najbolje upoznati s gradom.

Inače, Zagreb će, nakon Canopyja, postati bogatiji za još jedan hotel iz grupacije, Hilton Garden Inn koji se gradi u blizini Green Gold Centra.

Komentara 1

MA
Marvin
16:39 24.10.2018.

U tom Krasu sam bio na proizvodnom radu , pa sam bio u uljari i na kraju u Badelu u Vlaskoj ulici , zna li netko za taj proizvodni rad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije