Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otpad i dalje na lokaciji

Zagrebačka sramota: iznutrice, kosti i lešine kod vodocrpilišta ugrožavaju pitku vodu

Ilustracija
Foto: Igor Kralj/Pixsell
20.12.2018.
u 23:12

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, koje je nadležno za komunalne redare, odgovorili su kako su obišli teren i poslali prijavu protiv nepoznate osobe zbog odlaganja kostiju i svinjske lešine.

Nedaleko od vodocrpilišta Mala Mlaka, koje opskrbljuje Zagreb, pronađene su iznutrice. Otkrila je to ekipa RTL-a, a danas su se vratili i pronašli još mjesta na kojima se nalazi otpad koji bi mogao biti izvor zaraze. Deponija s ostalim otpadom ima na svakom koraku.

- Do sada sam ih izbrojao 40. U zadnjih šest mjeseci dosta aktivno radimo na tome da se ukloni odavde, ali nezainteresiranost komunalnih redara je dovela do ovoga što je sada tu - kazao je Tomislav Hodalj iz Male Mlake za RTL.

Sandra Novoselec, dopredsjednica MO Mala Mlaka, rekla je kako nitko nije izašao na teren osim voditelja sigurnosti iz voda.

- Komunalno redarstvo je upućeno u situaciju koja se ovdje događa. Poslane su im slike, poslani su im dopisi. Ponavljam, ni dan danas nema nikog da se to riješi - kaže Novoselec. 

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, koje je nadležno za komunalne redare, odgovorili su kako su obišli teren i poslali prijavu protiv nepoznate osobe zbog odlaganja kostiju i svinjske lešine. Tvrtki ovlaštenoj za sanaciju naredili su da makne kosti i lešine, do večernjih sati ništa se nije promijenilo.

Pogledajte i video zaobilaznica kod rotora:

 

Komentara 19

Avatar prahrvat
prahrvat
08:13 21.12.2018.

između Brezovice i Botinca uz nasip veliki novci uloženi u čišćenje. idioti počeli opet dovoziti. dajte nađite način da se to spriječi. čuo sam nedavno od jednog čovjeka: joj više neću psa udariti, mogu me uhvatiti mediji i pisati kaoao o manijaku. tako treba. mediji trebaju ove ljude i ovaj čin razapeti kao sramotan na sva zvona

Avatar Toni Broo
Toni Broo
00:16 21.12.2018.

Najviše vodocrpilišta u Zagrebu je zatvoreno u razdoblju između 1970. i 1975. Nakon 1970. zbog nemara komunista i nasilnog širenja Zagreba, onečišćena su gotovo sva vodocrpilišta u samom gradu pa je tako iz redovnog vodoopskrbnog sustava isključeno 20 zdenca ii 10 vodocrpilišta. U prvom redu zbog zagađenja metalima, amonijakom, toluenom i bakterijama. Zagreb izgubio zbog ne razmišljanja jugo službi o okolišu oko 2.000 litara pitke vode u sekundi, što je gotovo 50% sadašnjeg vodoopskrbnog kapaciteta. To je taj "urbanizam" komunista i Holjevca o kojem nema nikada ni riječi u medijima već se svi moramo diviti socijalističkoj arhitekturi Novog Zagreba i Holjevcu koji nas je prebacio preko save, a cijena toga je stravična.

GR
gragakarlovac
23:33 20.12.2018.

Katastrofa! Sto sve jos ima da se nije otkrilo. EU standardi, da, da...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije