Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki gastrovodič

Otkrivamo što i gdje sve jesti (i piti) na Adventu u Zagrebu

08.12.2015., Zagreb - Gastro ponuda na adventskim standovima. Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/Pixsell
09.12.2015.
u 15:00

Od bunceka i konjskih kobasica do poffertjesa i golemih germknedli: obišli smo štandove u centru Zagreba i na njima pronašli zanimljive delicije. A tu su i cijene

Tradicionalna zagrebačka jela možete pronaći na Zrinjevcu, svjetski su okusi u Kurelčevoj, u Ledenom parku nude tople koktele. 

Fritule, kobasice i kuhano vino, koji su proteklih godina bili gotovo jedina gastroponuda u gradu za vrijeme adventa, dobili su žestoku konkurenciju u ugostiteljskim kućicama na Zrinjevcu, Tomislavcu, Kurelčevoj, glavnome trgu, ali i Bogovićevoj i Gajevoj ulici.

Po prihvatljivim se cijenama može probati čitav niz specijaliteta, od tradicionalnih domaćih pa sve do njemačkih, američkih, nizozemskih.

Potrebno je samo uzeti vremena, prošetati se okićenim Zagrebom i izabrati što vam je po volji. I mi smo obišli štandove te izdvojili najzanimljivije u ponudi...

Komentara 6

Avatar mousemiki
mousemiki
21:08 09.12.2015.

Kuhano "vino" sa štandova u gradu mogu piti samo oni koji u životu nisu popili čašu vina iz domaće vinske ponude koja je jako raznolika i kvalitetna.To što se prodaje pod "kuhano vino" u kućicama treba (čast izuzecima) prijaviti tržnojj inspekciji:Boje kuhanog "vina" variraju od naranđaste do nedefinirano rozne i najobičniji su škart iz filter vrečica sa začinima.Sramotno i žalosno za 12-14 kuna prodavati tu splačinu kad za istu cijenu (do 20 kn)možeš kupiti kvalitetno. VINO od hrvatskih vinogradara.

YU
yurkov
18:49 09.12.2015.

Hahaha, baš me zanima koji su to američki specijaliteti, suhi, bezukusni hamburger i još odvratnije hrenovke..... Hehehe

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
08:25 10.12.2015.

Nekada se ovakve "vijest"i pravilno označavali kao reklami ili pod kategorijom "plaćeni oglas".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije