Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darujemo dvije ulaznice za spektakularan koncert

Otkrijte što spaja Monteverdija i orijentalne parfeme

Foto: Ansambl Antiphonus
1/2
16.03.2018.
u 14:12

U finalu sezone Ansambl Antiphonus uz pratnju egipatskog virtuoza Mohameda Abozekryja na oudu nastupa u utorak u Muzeju za umjetnost i obrt

Što je zajedničko talijanskom skladatelju Claudiju Monteverdiju, opojnim orijentalnim parfemima i uvijek intrigantnom zagrebačkom Ansamblu Antiphonus?

Možete doznati u utorak u 20 sati u Muzeju za umjetnost i obrt, gdje će  Antiphonusi uz pratnju egipatskog virtuoza Mohameda Abozekryja na egzotičnom instrumentu oudu izvesti buntovničku Monteverdijevu IV. knjigu madrigala. Darujemo dvije ulaznice za taj spektakularan koncert, a dobit će ih onaj tko prvi pošalje mail s naznakom "Antiphonus" na adresu gradska@vecernji.net. Posljednji je to ovosezonski koncert ansambla u sklopu ciklusa Triade, a na repertoaru je kontroverzno remek-djelo koje je rušilo tabue. Poseban je gost Antiphonusa, pak, nagrađivani egipatski glazbenik Mohamed Abozekry koji je svjetsku slavu stekao svirajući na instrumentu oudu, drevnom čarobnom drvetu slatkastog mirisa koji pripada obitelji lutnje, a nezaobilazna je komponenta u proizvodnji arapskih parfema.

Ulaznice za posljednju "klapu" ovogodišnjih Triada mogu se kupiti na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt te online putem Entrio sustava.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije