Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O čemu se tu radi?

Otkriće vrijedne okamine na Medvednici podvala?!

park prirode medvednica
arhiva VL
10.04.2012.
u 15:09

Vijest o pronalasku okamine drveta stare više od tri milijuna godina na obroncima Medvednice zatekla je gotovo sve stručnjake ovog područja koji potvrđuju da ništa nisu čuli o navedenom otkriću

Vijest o velikom paleontološkom otkriću na obroncima Medvednice, jedinstvenom ne samo za Zagreb i Hrvatsku nego i za Europu, koju je nekim medijima iznio Stjepan Horvatičić, zatekla je domaću stručnu javnost, posebice jer nitko u krugovima relevantnih institucija za ovo otkriće nije čuo, kao i za osobu koja je ovu zanimljivu senzaciju "prodala" medijima.

Stručnjaci zatečeni

Vijest o tome da je Stjepan Horvatičić na Medvednici pronašao okaminu drveta staru između tri i 100 milijuna godina zatekla je upravu Parka prirode Medvednica iz kojeg poručuju da im je to prvi glas o otkriću.

– Na našem području često studenti Prirodoslovno-matematičkog fakulteta s odsjeka geologije istražuju i prikupljaju znanja za terensku nastavu, ali nikakve vijesti o senzacionalnom otkriću ove vrste na našem području nemamo – upozorava Tajana Ban Čurić, stručna suradnica PP-a Medvednica. Iste informacije odašilju i iz Ministarstva zaštite okoliša bez čije se dozvole ne smije dirati ni jedan komadić prirodnog bogatstva Medvednice.

Podmetnuli kosti magarca za dinosaura

Jednako su začuđeni i na PMF-u, na čijoj je adresi najveći broj hrvatskih paleontoloških stručnjaka.

– Jednom su mi u spilju bacili kosti magarca i rekli kako imaju senzaciju – da su pronašli ostatke dinosaura te me pozvali da otkrijem o čemu je riječ, slikovit je bio stručnjak za paleontologiju profesor Zlatan Barjaktarević pokušavajući prokomentirati vijest o senzaciji s obronaka Medvednice.

Treba biti vrlo oprezan u ocjenama, analizama i, naravno, pozivanju na senzacionalno otkriće bez obzira o čemu da je riječ, pa i u ovom slučaju, upozorio je poznati stručnjak ovog dijela Europe prozivajući manjak dokaza za "starinu" s obronaka Medvednice.

Iz Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti poručuju da ni jedan akademik pod imenom Stjepan Horvatičić nije registriran u njihovoj instituciji, iako mu neki pripisuju titulu akademika.

Komentara 4

FE
Felicijen
15:41 10.04.2012.

Kod nas izgleda 1.travanj traje cijelu godinu...

CH
chemica
17:59 10.04.2012.

Ajde da vidimo, koliko prisutnih uopće zna što je to okamina? Zato treba malo smanjiti te znakove uzbuđenja u naslovu. Nije baš da se na Sljemenu ukazao Bred Pit, bez Anđeline Đoli. No, da čujem kako curice vrište!

VI
Vito
07:40 11.04.2012.

Otkriće vrijedne okamine na Medvednici podvala?! Pronađena nestala 14-godišnja Nikolina Udorović Kod Velike Gorice ribič pronašao leš muškarca uz obalu Save Trčeći za psom dječak našao kostur star 2,000.000 godina Evo nekoliko sličnih naslova, a uokvireni su baš pored prvogrvog ovdje kopiranog... I tako nam mediji manipuliraju mozgovima... Kako je tek bilo njemu? Čovjek iz Boskopa, s inteligencijom 150, izumro je prije 10.000 godina I to kad mi mislimo danije bilo novinara... Izgleda da Amputacija izvedena prije 6900 godina bila je precizna i čista No očito se odnosila se naše mozgove...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije