Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ 'KINO EUROPA'

Oštra poruka Grada Zagreba: Očekujemo javnu ispriku ili ćemo podići tužbe za klevetu

Kino Europa
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/9
07.04.2019.
u 14:40

Najavili su i da će tražiti nadoknadu štete koja je nanesena njihovim partnerima 'Festivalu tolerancije – JFF' kojima je otkazano korištenje prostora.

Grad Zagreb službeno se oglasio vezano uz slučaj Kina Europa u kojem navode kako će ono 'nakon nužne rekonstrukcije' ostati art kino.

Navode i kako se radi o spinovima od strane dosadašnjih najmoprimaca te da iznose 'utužive laži' prema kojima će 'kino Europa odlukom Grada postati narodnjački klub' Oni to odbacuju u cijelosti.

Poručili su i da odmah očekuju 'javnu ispriku i demanti'. 

- U suprotnom ćemo protiv klevetnika podići tužbe i zatražiti odštetu zbog štete koja je nanesena Gradu namjernim širenjem lažnih vijesti - stoji u objavi.

- Ta lažna vijest o „narodnjačkom klubu“ trebala je poslužiti manipulaciji i mobiliziranju javnosti samo kako bi se izvršio pritisak da se na silu produži ugovor dosadašnjim najmoprimcima. Pozivamo javnost da ne podliježe takvoj vulgarnoj i banalnoj manipulaciji temeljenoj na lažnim tvrdnjama. Ta jeftina i prozirna laž o „narodnjačkom klubu“ u kinu Europa nadilazi sve što je dosad viđeno u kategoriji „fake news“ - napisali su u priopćenju.

Najavili su i da će tražiti nadoknadu štete koja je nanesena njihovim partnerima 'Festivalu tolerancije JFF' kojima je otkazano korištenje prostora.

- Festival je zbog te ucjenjivačke odluke dosadašnjih najmoprimaca morao biti preseljen u prostore kina SC-a neposredno prije otvorenja, čime je nanesena ogromna reputacijska šteta organizatorima i Gradu Zagrebu kao domaćinu festivala u međunarodnoj i našoj javnosti, te stvoreni nepotrebni dodatni troškovi - napominju.

Za kraj su poručili da će rekonstrukciju i nužne radove na sanaciji zaštićenog kulturnog dobra 'izvršiti u najkraćem mogućem roku , nakon čega će kino 'Europa' nastaviti sa radom kao art kino na zadovoljstvo svih građana grada Zagreba i cijele kulturne javnosti'.

Pogledajte i video prosvjeda

Ključne riječi

Komentara 28

FR
Frtajler
14:45 07.04.2019.

Pa gdje će sada lepa Rada Borić, Sarnavka, Teršelička i ostali moralni stupovi društva žicati milione državnog novca za svoje nabacivanje parolama?

DU
Deleted user
15:42 07.04.2019.

ta gotovo ista ekipa već drži Tuškanac i SC, možda bi se Europa mogla dati i nekim drugim umjetnicima

Avatar zajutrak
zajutrak
16:41 07.04.2019.

Čim je Maja Sever bila glavna nositeljica stijega pobune, odmah mi miriši na lijevo-liberalno kukavičje jaje =D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije