Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka za Zagreb!

Ostojić: Rekao sam Bonu Voxu kako da riješi promuklost!

sučeljavanje Zagreb gradonačelnik (1)
Damir Špehar/PIXSELL
Autori: VLm, i.kri/VLM
09.05.2013.
u 08:35

Nezavisni kandidat Ante Zvonimir Golem, koji je ranije bio član HDZ-a, je kazao da je "Tito bio poznat u svijetu, ali je poznat kao ratni zločinac". - Taj trg se može nazvati Trg žrtava maršala Tita - kazao je Golem.

- Rekao sam Bonu Voxu preko telefona kako da riješi promuklost - pohvalio se Rajko Ostojić tijekom sučeljavanja sedmero kandidata za gradonačelnika Zagreba u organizaciji Večernjeg lista u klubu Ritam grada.

U sučeljavanju su još sudjelovali i Vladimir Ferdelji, Margareta Mađerić, Tatjana Holjevac, Branko Vukšić, Siniša Šukunda, Ante Zvonimir Golem, koji se, uz aktualnog gradonačelnika Milana Bandića, bore za radno mjesto gradonačelnika glavnog grada.

"Tito bio poznat u svijetu, ali je poznat kao ratni zločinac"

Na kraju se najžešća rasprava vodila oko prošlosti, a ne budućnosti grada, jer su se kandidati burno "zakačili" oko preimenovanja Trga maršala Tita. SDP-ov kandidat Rajko Ostojić kazao je da ne treba mijenjati ime trga, jer je "Tito povijesna ličnost".

- Ista bi to bila greška kao što je greška bilo i micanje spomenika banu Jelačiću 40-ih godina - rekao je Ostojić. HDZ-ova kandidatkinja Margareta Mađerić, pak, smatra da treba promijeniti ime u Kazališni trg "zbog svih žrtava komunističkog režima". Nezavisni kandidat Ante Zvonimir Golem, koji je ranije bio član HDZ-a, je kazao da je "Tito bio poznat u svijetu, ali je poznat kao ratni zločinac". - Taj trg se može nazvati Trg žrtava maršala Tita - kazao je Golem.

"Grad nije tvornica, ali bi bilo još gore voditi ga kao bolnicu"

Ostojić je priznao da je "Milan Bandić grijeh SDP-a" i najavio da će smanjiti prirez u Zagrebu, na što su mu drugi kandidati replicirali da je to SDP, kojemu pripada i koji je na vlasti već 13. godina, mogao napraviti i ranije. - Prirez opterećuje bogate, a ne siromašne građane. Smanjit ćemo komunalne naknade, a ne prirez - rekao je Vladimir Ferdelji, a s njim se djelomično složio i kandidat Hrvatskih laburista Branko Vukšić izjavom da je "prirez najmanji problem Zagreba".

Na Ostojićevu izjavu da se grad ne vodi kao tvornica, Ferdelji je "uskočio" šaljivom opaskom kako "grad nije tvornica, ali bi bilo još gore voditi ga kao bolnicu".

"SDP i HDZ su učinili sve da umirovljenici kopaju po kantama za smeće"

Jedna od jakih tema bilo je i stanje u Holdingu za koji HDZ-ova kandidatkinja Mađerić smatra da je "mjesto za partijsko uhljebljivanje SDP-ovaca i HNS-ovaca" te najavljuje da će "prvo to počistiti". - Mislim da je Holding ustrojen kako bi se limitirani dugovi grada prebacili na Holding. On služi kao blagajna i da se zapošljavaju kumovi - kazao je laburist Branko Vukšić, dok je Ostojić kazao da ga zanimaju samo stručnjaci koji će voditi Holding.

Kandidati su se založili i za dizanje standarda umirovljenika za koje su zaključili da mnogi kopaju po kontejnerima zbog teškog financijskog stanja. - SDP i HDZ su učinili sve da umirovljenici kopaju po kantama za smeće - rekao je Vukšić, na što mu je Mađerić odgovorila kako je HDZ vratio dug umirovljenicima, koji "SDP nije želio niti priznati".

>>Holjevac DIP-u: Bandić igra prljavo, ne dopušta postavljanje plakata

>>'Zagreb već ima metro, ali je on neiskorišten. Zaživjet će u lipnju!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije