Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KBC Zagreb prima covid pacijente iz Siska

Oštećene bolnice u Zagrebu. Ravnatelj KB Sveti duh: Bilo je dramatično, imali smo porode i operacije

Zagreb: Osoblje i pacijenti bolnice na Svetom duhu nakon potresa izašli ispred bolnice
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/10
29.12.2020.
u 15:17

U KBC-u Sestre milosrdnice nitko nije ozlijeđen, materijalna šteta je manja, a većina pacijenata koji su izašli van tijekom potresa, vratila se u bolnicu, izjavio je Hini Davor Vagić, savjetnik za stručna pitanja ravnatelja KBC-a, nakon potresa koji se snažno osjetio u Zagrebu

Klinička bolnica Sveti duh zadobila je oštećenja u potresu, situacija je bila dramatična jer su u tijeku bili porodi i operacije i sada smo stoposto skoncentrirani na zbrinjavanje pacijenata, izjavio je Hini ravnatelj te bolnice Mladen Bušić.

"Bolnica je zadobila  oštećenja u potresu no sad vodimo brigu isključivo o pacijentima i dobrobiti svih koji trebaju našu pomoć", rekao je Bušić. Ravnatelj je rekao da su na Svetom duhu spremni primiti  primiti pacijente iz Siska te čekaju informaciju o tome. "Grad Zagreb i svi njegovi zdravstveni kapaciteti bit će maksimalno na raspolaganju svima koji trebaju zdravstvenu pomoć". rekao je Bušić.

U KBC-u Sestre milosrdnice nitko nije ozlijeđen, materijalna šteta je manja, a većina pacijenata koji su izašli van tijekom potresa, vratila se u bolnicu, izjavio je Hini Davor Vagić, savjetnik za stručna pitanja ravnatelja KBC-a, nakon potresa koji se snažno osjetio u Zagrebu.  Još traju izvidi u stanje svih zgrada KBC-a jer je bolnica paviljonskog tipa, ali po sadašnjim informacijama štete nisu velike, rekao je Vagić. Što se tiče stacionara  Arene Zagreb, u kojemu su smješteni covid-pacijenti, on je isto stabilno i pacijenti su sigurni, dodao je.

Video: Evakuacija bolesnika nakon potresa u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu

Vagić poručuje da je KBC Sestre milosrdnice spreman pomoći ostatku bolničkog sustava koliko se može. Apsolutno su spremni i za eventualni prihvat pacijenata sa sisačkog i petrinjskog područja, ali o tome će odlučivati Krizni stožer i Ministarstvo zdravstva, poručio je Vagić.

Klinički bolnički centar (KBC) Zagreb primit će 40-ak covid pacijenata iz sisačke bolnice, a svi su pacijenti i osoblje te bolnice u redu i vraćaju se u zgrade nakon potresa, doznaje se u utorak od pomoćnika ravnatelja Milivoja Novaka.

"Sve je pod kontrolom, ljude je uhvatila panika pa su izlazili van, sada se vraćaju natrag", rekao je Novak.

"Za prvu ruku primit ćemo 40-ak pacijenata iz Siska, a naših četvero ljudi se sprema da ide u Sisak. Dalje ćemo vidjeti", rekao je Novak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije