Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Via vino' festival

Oskarovski filmovi i vrhunska vina pod vedrim nebom Zagrebačke županije

Foto: Turističke zajednice Zagrebačke županije
1/4
19.08.2022.
u 12:35

Počinje iduće subote na zelinskoj vinskoj cesti gdje ćete moći uživati u vinima Litterarii vinarije i Oscarom nagrađenom filmu "Još jedna runda"

Spektakl na vinskim cestama Zagrebačke županije, ove jeseni na nezaboravnim lokacijama očekuje vas filmska večer uz prigodne zalogaje i vrhunski izbor vina. U potrazi ste za bijegom iz grada, tražite idilične zelene lokacije na kojima se želite opustiti i uživati u čarobnoj atmosferi? Svaki vikend, Via vino donosi filmske projekcije na novu lokaciju - Sveti Ivan Zelina, Ivanić Grad, Plešivica, Samobor i Velika Gorica. 

Festival počinje u subotu 27.08. od 19:00 sati u vinariji Litterarii na zelinskoj vinskoj cesti. Vinarija smještena u magičnom ambijentu kurije Nespeš, posjetiteljima nudi obilazak vinskog podruma a u 21:00 počinje projekcije najboljeg međunarodnog igranog filma, nagrađenog Oscarom, "Još jedna runda"

Foto: Turističke zajednice Zagrebačke županije

Nagrađivana eno-gastro manifestacija Turističke zajednice Zagrebačke županije, nakon iznimno posjećenog prvog izdanja u 2021. godini, poziva sve ljubitelje vina, gurmane, istraživače i šmekere da nam se pridruže svaki vikend od 27.08 do 17.09!

- Filmske projekcije besplatne su za sve posjetitelje, a program Via vino nadovezuje se na eno-gastronomsku ponudu specifičnu za svaku lokaciju. Tako će posjetitelji moći kušati različita vina hvaljenih i nagrađivanih vinara, obići vinske podrume te na kraju, po želji kušati nešto iz gastronomske ponude svakog događanja - najavljuje Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Idealna prilika da u dobrom društvu krenete otkrivati okolicu Zagreba i na manje od sat vremena udaljenosti od grada, jednostavno uživate u ukusnim zalogajima, odličnim filmovima i vinima sa zagrebačkim potpisom.

Idući vikend na repertoaru je romantična drama "Priča o mojoj ženi", koja će se prikazati 2. rujna u 19 sati u Vinariji Voštinić-Klasnić, a 3. rujna u 19 sati prikazuje se “Još jedna runda” u Vinogradarskoj kući Braje.

Smješteni na brdu iznad Ivanić-Grada, vinarija i galerija Voštinić-Klasnić okružena je vinogradima i voćnjacima koji se u petak spajaju u jednu od najljepših kino pozornica na otvorenom. Vinarija prepoznata po autohtonoj moslavačakoj sorti Škrlet, kasnijoj berbi i ekološkoj proizvodnji, posjetiteljima Via VINA ponuditi će i prvi pjenušac od škrleta kao uvertiru u nezaboravnu glazbeno-filmsku večer pod zvijezdama. Arhitektura ove moderne vinarije dojmljiva je kao i vina u ponudi pa sve posjetitelje Via VINA TZ Zagrebačke županije poziva na organizirani obilazak s vinarom, Tomislavom Voštinićem.
 
Vinogradraska kuća Braje na Plešivici smještena je u prirodan amfiteatar koju je priroda mogla osmisliti. Bračni par, Sanda i Robert Braje zajedno vode obiteljski restoran i vinariju, gdje se mogu kušati prepoznatljive plešivičke atribute, pjenušac, rajnski rizling i portugizac.

– Izvrsna je ovo prilika za upoznavanje i kušanje Pet Nat, trenutačno možda najpopularnije metode proizvodnje pjenušavih vina. Ovo je lepršavo i potpuno prirodno pjenušavo vino u kojem ćete uživati. U ponudi jela možete očekivati plešivički copanjek, kojeg Sanda Braje radi od domaćih namirnica, od jaja do domaćeg sira i vrhnja potrebnih za punoću okusa koje ćete osjetiti – kažu iz TZ Zagrebačke županije.

Cijeli program festivala možete pogledati ovdje

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije