Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
padaju i 40 %

Osjetit ćemo od travnja što znače niži računi za otpad!

smeće odvoz
Foto: Luka Klun/Pixsell
10.03.2016.
u 10:26

Odvoz tri puta tjedno ostaje u najužem centru te na Savskoj i u Vukovarskoj, u većem dijelu grada bit će dva puta, a u Brezovici i Sesvetama jednom

Stanovnicima Sesveta i Brezovice od travnja će pojeftiniti računi za odvoz otpada do čak 40 posto jer će se njima umjesto tri, kontejneri i kante idućeg mjeseca prazniti samo jednom tjedno.

Najavio je to jučer gradonačelnik Milan Bandić na Radio Sljemenu poručivši da 90 posto kućanstava u Zagrebu može računati na niže račune Čistoće.

I u drugim gradskim četvrtima odvoz će se s tri smanjiti na dva puta tjedno, dok će teret trostrukog pražnjenja kanti i kontejnera i dalje plaćati stanari najužeg središta grada – gradske četvrti Donji grad te oni koji žive na Savskoj cesti i u Ulici grada Vukovara. Prema računici gradonačelnika Bandića, onima koji su živjeli u kućama i plaćali račune 126 kuna s trostrukim odvozom računi će sad iznositi 76 kuna, a onima koji žive u stanovima nakon jednog odvoza tjedno manje račun će se smanjiti za 38 posto.

– U stanovima to je dosad bilo 76 kuna, a sada će biti 46 kuna – najavio je Bandić.

Novim izračunima Čistoća će izgubiti oko 60 milijuna kuna izravnih prihoda, no uprava će taj gubitak, kazao je gradonačelnik, morati riješiti racionalizacijom poslovanja. Smanjenim odvozom na gorivu će se pak uštedjeti devet milijuna kuna.

>>Odvoz otpada od proljeća će nam biti malo jeftiniji 

>>Čipiraju se kante. Je li to korak ka pravednosti u naplati otpada?

Komentara 7

AD
adrian1
11:24 10.03.2016.

Samo da bude ušteda kao sa razdjelnicima jer mi smo mala zemlja za velika čuda

ZA
zambezi
12:44 10.03.2016.

Nek cijenu vode smanji,a ne da placamo 500 kn mjesecno za nas 4!

SU
SUBARU
11:21 10.03.2016.

A kaj su opet neki izbori?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije