Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sveučilište u zagrebu

"Osjećao sam se bespomoćno kad su nam oduzete ovlasti nad SC-om"

04.09.2013., Zagreb - Rektor Sveucilista u Zagrebu Aleksa Bjelis.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
16.07.2014.
u 17:46

Rektor Aleksa Bjeliš rezimirao rad od 1. siječnja 2012. do 30. travnja 2014.

Restoran na području Maksimira, kampus Akademije likovnih umjetnosti, plesni centar Akademije dramske umjetnosti i nadogradnja FER-a samo su neki od dugoročnih planova Sveučilišta u Zagrebu predstavljeni jučer na izvještajnoj sjednici, na kojoj je i rezimiran rad Sveučilišta od 1. siječnja 2012. do 30. travnja 2014. godine.

– Nikad, kao rektor, nisam se osjećao tako bespomoćno kao kad su Sveučilištu oduzeta osnivačke i upravne ovlasti nad Studentskim centrom – rekao je rektor Aleksa Bjeliš te sa svojim prorektorima iznio što je sve ovo najveće hrvatsko sveučilišta postiglo u dvije i pol godine. Upravo u tom razdoblju, istaknuli su, povećan je broj stipendija, veća je popunjenost preddiplomskih i diplomskih studija, a i popularizirano je e-učenje.

– Sve više studenata odlučuje se i na mobilnost, pa je 2012. godine na Erasmus razmjenu otišlo nešto više od 600 studenata, dok je ove godine taj broj narastao na njih više od tisuću – rekla je prorektorica za studente i studije Blaženka Divjak te dodala kako se na razmjenu odlučuje čak 70 posto studentica, u odnosu na 30 posto muških kolega.

Također, istaknula je, najviše studenata na razmjene odlazi s Filozofskog, Ekonomskog, Pravnog, pa s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Zemlje na koje se studenti najčešće odlučuju jesu Austrija, Njemačka i Francuska. Jedini problem, kazala je Divjak, jest činjenica da se studentima, kad se vrate s razmjene, na njihovu fakultetu predmeti položeni u inozemstvu često ne priznaju. Na tome, zaključili su rektor i prorektori, još treba poraditi, kao i na dobivanju većih sredstava za financiranje znanstvenog rada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije