Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodi kampanju

Optužbe zagrebačkog HSS-a: Bandić troši javni novac u privatne svrhe

Milan Bandić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/2
10.07.2018.
u 12:04

Tvrde da cijelu "akciju" vodi šef tamošnje podružnice Bandićeve stranke, "inače kum (još jedan) našeg gradonačelnika i ujedno ravnatelj Zoološkog vrta u Zagrebu"

Zagrebački HSS optužio je u utorak gradonačelnika Milana Bandića da novcem zagrebačkih poreznih obveznika vodi svoju privatnu kampanju diljem Hrvatske, primjerom čega smatra i njegovo nuđenje besplatnog prijevoza i kupanja za djecu iz Samobora na svim zagrebačkim bazenima, te poziva nadležne institucije da obrate pažnju na ovo "trošenje javnog novca u privatne svrhe".

"HSS Grada Zagreba najoštrije osuđuje stalne pokušaje gospodina Milana Bandića, gradonačelnika Zagreba, da novcem zagrebačkih poreznih obveznika vodi svoju privatnu kampanju diljem Hrvatske, a i šire", ističu iz zagrebačkog HSS-a u priopćenju.

Zadnji primjer, navode, dolazi iz susjednog Samobora u kojem Bandić "velikodušno" nudi besplatan prijevoz i besplatno kupanje za djecu iz Samobora na svim zagrebačkim bazenima.

Tvrde da cijelu "akciju" vodi šef tamošnje podružnice Bandićeve stranke, "inače kum (još jedan) našeg gradonačelnika i ujedno ravnatelj Zoološkog vrta u Zagrebu".

"Pokušaj jeftine političke promocije, i to u Samoboru, jednom od najrazvijenijih gradova u Hrvatskoj u kojem uopće nema prireza, događa se u isto vrijeme kada građani Zagreba plaćaju najviši prirez u državi od čak 18 posto", ističu iz HSS-a.

Pozivaju nadležne institucije da skrenu pažnju na ovaj, "još jedan u nizu pokušaja netransparentnog trošenja javnog novca u privatne svrhe, odnosno u svrhe promocije jedne političke stranke".

Jeste li primijetili neobične aute nizozemskih tablica u Zagrebu?

Milan Bandić
1/12

Komentara 6

GR
grebza
12:16 10.07.2018.

Pa on to radi godinama!!! Badave sve kaznene prijave, istrage i sudovi jer očito živimo u plemneskoj zajednici.

AE
Aedes2017
12:30 10.07.2018.

Ako ne možete zaustaviti ovog omnivora ( sveždera ), pustite ga na miru , neka ždere ,neka se napijava , neka laže,vara,krade ,siluje ..ništa nam nitko nije kriv ! On se neće mijenjati..njemu je u Hrvatskoj kao gusjenici na kupusu ! Bravo Hrvati.

Avatar liquidsky
liquidsky
14:57 10.07.2018.

Postoje ratni profiteri, postoje i mirnodopski na račun javnog dobra. Usput, mimo teme rečeno Bandić, svi to znamo, nije čak imao hrabrosti ići u rat. Samo bi uvođenje Prijekog suda za obje vrste profiterstva moglo brzo i učinkovito rješavati ovakve stvari. U ratu i miru. Sve ostalo je priča za malu djecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije