Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAJAM U KRIŽANIĆEVOJ

Opet u 'modi': Oko 30 tisuća vinil ploča na jednom mjestu

Međunarodni sajam gramofonskih ploča u Gimnaziji u Križanićevoj
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/9
15.12.2019.
u 13:49

Organizator sajma, Darko Mikulec, najavio je da će se u 2020. godini održati još četiri takva, a ulaz na sve bit će besplatan.

Tisuću se posjetitelja slilo u sportsku dvoranu Klasične gimnazije u Križanićevoj ulici kako bi na Međunarodnom sajmu gramofonskih ploča, koji je otvoren danas do 18 sati, upecali raritetne vinilne ploče među ukupno 30.000 ponuđenih, a prezentira ih oko 30 izlagača iz Italije, Njemačke, BiH, Hrvatske, Austrije, Nizozemske...

Organizator sajma i vlasnik "Woodstock Record Shopa", Darko Mikulec, najavio je u nadolazećoj godini još četiri takva, a ulaz na sve bit će besplatan.

- Prvi će biti na proljeće, 15. ožujka, drugi 14. lipnja, treći 13. rujna, a zadnji će biti 20. prosinca. Ploče su raznovrsne, a svaka tri mjeseca će posjetitelji imati priliku na jednom mjestu pronaći nešto za sebe- zaključuje Mikulec.

Komentara 1

MG
milerazbojnik@gmail.com
22:06 15.12.2019.

vrijedno pažnje i spomena na negdašnja staravremena jer nije ništa kao ploče ovo je sve limunada imam ih i ja negdije oko 80 komada i dase previše ne hvalim ali da se zna prvu hrvatsku ploču od 1927 snimljenu u snimljenu u katedrali ponočka i još oko 13 drugih iz njemake i drugih država u ono vrijeme početka kadje počeo u hrvatskoj edison ben penkala snimati tu kod nas makar je i prije te stvari radio i po drugim državama rijetki i neprocijenjivi retariteti koje skoro više niko nema niti posjeduje a u muzeju se hvale da je njihova što li me navjiše boli jer znam da to nije niti može biti istina nikako i zato ljudi moji ko li god ima od tih stvri čuvajte ih vrijede bar bar meni viš nego li išta a tu prvu ponočku u katedrali u zagrebu nebih je dao niti za par tisuča eura jer je ispravna i po mom saznanju jedina preživjela skoro stolječe može bit da dojdem i ja da nešto od stare garde uzmem i zasvoj gušt makar mi se čini da kasnim tek sad pročitah sretno i pohvalno ljudima kojisu to organizirali cedeji su prema njima po mom mačji kašalj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije