Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
movember

Oni svoje najljepše brade nose ponosno i sa stilom

19.11.2016., Zagreb - U Etnografskom muzeju odrzan je izbor 'Najljepsa brada Zagreba grada'. Danijel Dlesk, Bojan Pinter, Josip Palcic, Marin Cucek.  Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/2
22.11.2016.
u 14:00

Najbolje brade Zagreba birale su se za vikend u Etnografskom muzeju

Sjajno je ovog vikenda u Zagrebu obilježen Movember! Mjesec posvećen borbi protiv raka prostate prihvaćen je u nas kao hvalevrijedna manifestacija, a ovog je vikenda svatko tko je želio mogao je doznati više o toj opakoj bolesti, ali i o simbolu kojim ga se obilježava – brkovima i bradama.

Fešta od brade

Naime, Etnografski muzej u sklopu izložbe “Puna šaka brade“ te u suradnji s Gradskim uredom za zdravlje, Beiersdorfom – Nivea men, The Barbersima i Gradskim ljekarnama, a kojima se kao medijski pokrovitelj pridružio i Večernji list, organizirao je u subotu dva događaja. Od 11 sati u vožnji ZET-ovim turističkim tramvajem mogli ste doznati sve o raku prostate od stručnjaka dr. Egidija Cepulića, ali i iskusiti kako vješte ruke The Barbersa znaju urediti brkove i bradu.

Glavni se događaj, kao svojevrsno finale izložbe “Puna šaka brade”, dogodio u Etnografskom muzeju navečer kada su proglašene najbrade na Najljepšim bradama Zagreba grada, a ocjenjivali su ih The Barbersi, skupina profesionalnih brijača koji su u Zagreb vratili duh starih gradskih brijačnica.

Čak stotinjak prijavljenih

Zanimljivo, prijavilo se stotinjak bradonja iz cijele Hrvatske, a foaje Etnografskog muzeja bio je ispunjen. Većina publike – žene!

– Bradu nosim jer sam uvijek kontra! Osim toga, brada je oduvijek simbol muškarca pa ne vidim zašto bi bio problem nositi je, zašto mi ne bi uzor bio ZZ Top! – rekao je dobitnik nagrade za najdužu bradu, Dugorešanin Bojan Pinter. – Imali smo prijava iz cijele Hrvatske. Posebno me iznenadio sjajan odaziv za nagradu za najbradu na društvenim mrežama. Sasvim je sigurno da ćemo ovo ponoviti i sljedeće godine – kaže nam Matej Perišić, organizator događaja ispred The Barbersa. Nagradu za najbradu društvenih mreža dobio je Josip Palčić, a za najuređeniju Danijel Dlesk. Nositelj je najkreativnije brade Marin Čuček.

– Mislim da je brada pravi zagrebački original. Nije samo trend, nešto je autentično i svojstveno muškarcu, iako ima onih koji još imaju predrasudu. Svi je nose ponosno i sa stilom, super je da sad i mi dečki imamo brijačnice u kojima se možemo družiti i rihtati – rekao nam je Marin.

Komentara 1

BL
Blomberg
17:21 01.12.2016.

Ovakvu nebi nikad nosio i to samo jer je nose -isilovci- i djeluje neuredno i zapusteno , ako onda ispod nosa i samo vrh brade njegovanu i evropsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije