Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu braća Sinković

Olimpijci u nedjelju na Jarunu, na regati Zagreb 500

Braća Martin i Valent Sinković
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
13.10.2018.
u 19:51

Po prvi puta ove godine se u sklopu regate ZG 500 održava utrka tvrtki i utrka osiguravajućih kuća u kojoj nastupa po šest posada

S početkom u 11.45 sati na regatnoj stazi jarunskog jezera u nedjelju započinje regata Zagreb 500 na kojoj će veslati više od dvije stotine ekipa. Ova je regata specifična po tome što se vesla na 500 metara za sve kategorije veslača (2000 metara je standardna dužina staze), te je samim time puno dinamičnija i discipline se brže izmjenjuju. Regatu organizira veslački klub Zagreb, jedan od najstarijih gradskih sportskih klubova, osnovan još prije 88 godina.

-Svake godine na utrci nastupaju i olimpijski veslači Damir Martin i braća Sinkovići- kaže predsjednik kluba Krešimir Lušić.

U sklopu regate bit će i utrka osmeraca, odnosno memorijal u spomen na Hrvoja Turibaka, studenta ubijenog prije šest godina u stanu u Španskom.

Hrvoje – čijeg ubojicu policija još uvijek nije otkrila – je veslao za klub Zagreb, osvojivši brojne medalje na natjecanjima, poput one za prvo mjesto 2003. godine kada je njegova ekipa bila prva u Hrvatskoj. Hrvojevi roditelji Lidija i Ivan Turibak dijelit će medalje sudionicima utrke osmeraca u nedjelju.

Po prvi puta ove godine se u sklopu regate ZG 500 održava utrka tvrtki i utrka osiguravajućih kuća u kojoj nastupa po šest posada.

Cilj ovogodišnje regate je približiti veslanje ljudima i potaknuti ih na bavljenje sportom, poručuju iz kluba pozvavši sugrađane da u nedjelju dođu na Jarun.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije