Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro za duh i tijelo

'Oj, budi zdrav' za više rekreacije i zdraviji život đacima i građanima

Oj budi zdrav
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
21.03.2014.
u 15:16

Kombinaciju joge, capoeire i zdrave hrane učenici Treće ekonomske škole će predstaviti Zagrepčanima 17. svibnja u Maksimiru

Malo kretanja, nešto zelenija užina i čovjek se odmah osjeća bolje. Kažu tako učenice Treće ekonomske škole u Zagrebu koje će upravo tjelovježbu i zdrav način prehrane pokušati promovirati među svojim sugrađanima.

Financira EU

– U tijeku su pripreme za prvi naš događaj koji će 17. svibnja biti u Maksimiru. Isprobat ćemo fine zdrave recepte, kako za hranu, tako i za sokove, a svi zainteresirani moći će se okušati i u cross-trčanju – objasnila je Iva Šterle, koja je sa svojim školskim kolegicama uključena u projekt naziva “Oj, budi zdrav”.

Projekt je financirala Europska unija pa je, rekle su djevojke, njihov jedini zadatak zainteresirati što veći broj ljudi za bavljenje različitim aktivnostima.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

– Ideja projekta razvijena je u sklopu izvannastavne aktivnosti koju provodi udruga Parlament mladih grada Zagreba, cilj koje je intenziviranje suradnje između učenika i studenata, nevladinih udruga te tijela gradske uprave i samouprave – objasnile su učenice te dodale kako se neće koncentrirati na ono što svi očekuju, pa na druženjima vježbati aerobik ili samo džogirati, već su za animaciju i pokretanje Zagrepčana angažirale majstore joge, žongliranja, capoeire, hodanja po špagi, akrobacija na svili te brojnih drugih sportova.

Na otvorenom

Kako kažu djevojke, predvođene profesoricama Slavicom Falamić i Anom Marijom Jerković te volonterkama iz udruge Ostvarenje, jedan od njihovih ciljeva jest i uvođenje još više sati tjelesnog odgoja u škole, a za to će lobirati i na svojim sportskim događanjima, na kojima će i građani u tu svrhu moći potpisati peticiju.

– Prije samog dogovora i realizacije našeg plana u školi, koju pohađa 550 đaka, provele smo anketu o tome što i kako bi učenici najviše voljeli provoditi slobodno vrijeme, odnosno koje vrste vježbi bi ih natjerale na to da se pokrenu – objasnile su djevojke iz Treće ekonomske te zaključile kako se njihovi kolege vesele svakom sportu ako ga mogu raditi na otvorenom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije